Grote Windows 10-update verschijnt 2 oktober

Door: Mark Gamble Gamble | 26 september 2018 11:48

Nieuws

De nieuwe grote update van Windows 10 verschijnt 2 oktober. Op diezelfde dag houdt Microsoft een evenement waarin de nieuwe functies van de October 2018-update uit de doeken wordt gedaan.

Ongeveer ieder half jaar biedt Microsoft een grote update aan voor Windows 10, die in de meeste gevallen ook automatisch voor je wordt geïnstalleerd. De October 2018-update krijgt wat handige nieuwe functies, maar er worden geen extreem grote veranderingen doorgevoerd.

Apps in tabbladen

Een van de functies die voorlopig niet het levenslicht zal zien, zijn de zogeheten 'sets'. Hiermee zou het mogelijk worden om meerdere apps binnen een enkel venster te gebruiken. Op die manier zou je makkelijker kunnen switchen tussen de apps, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op je monitor.

Handige nieuwe functies

Gelukkig brengt Microsoft nog wel wat nieuwe functionaliteit in de komende update waar je iets aan hebt. Bijvoorbeeld het verbeterde klembord, waarin je nu meerdere items kunt bewaren (bijvoorbeeld tekst of afbeeldingen) en deze bovendien kunt synchroniseren met andere apparaten die met hetzelfde account zijn aangemeld.

Verder krijgt de Windows Verkenner ook een zogeheten 'dark modus', waardoor vanaf nu ook de gehele Windows 10-interface in deze stand bekeken kan worden.

Overzicht: wat is er nieuw?

Ben je benieuwd welke nieuwe Windows 10-functies je volgende week nog meer kunt verwachten? Wij hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet.

0 Reactie(s) op: Grote Windows 10-update verschijnt 2 oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.