HMD Global presenteert nieuwe Nokia 3310 op MWC

Door: lub-snoek | 14 februari 2017 15:12

Nieuws

HMD Global, eigenaar van de rechten voor de naam Nokia, zal tijdens MWC enkele nieuwe Nokia-toestellen aankondigen. Ook komt er een eerbetoon aan de Nokia 3310.

China

HMD Global Oy, de Finse eigenaar van de rechten voor de naam Nokia, zal vier nieuwe telefoons aankondigen tijdens MWC in Barcelona. Dat meldt de website Venture Beat. Naast de Nokia 6, die nu alleen te koop is in China, zal HMD Global de Nokia 3 en Nokia 5 presenteren. Dit worden goedkopere toestellen met Android 7.0 Nougat. Lees ook: Samsung presenteert Galaxy Tab S3 op MWC.

De Nokia 6 heeft een 5,5inch Full HD display, een Snapdragon 430-chip, 4GB werkgeheugen en een camera met 16 megapixel. De nieuwe telefoon van Nokia zal worden verkocht voor 249 euro. De Nokia 3 en 5 worden iets goedkoper en dat is terug te zien in de specificaties.

De Nokia 5 krijgt volgens de laatste geruchten dezelfde chipset als de Nokia 6, maar krijgt een display met een lagere resolutie van 720p. Ook zal het werkgeheugen gehalveerd worden naar 2GB en krijgt de camera 12 megapixels. De Nokia 5 zal 199 euro gaan kosten en is hierdoor 50 euro goedkoper dan de Nokia 6. De Nokia 3 wordt een Android-instapmodel en zal 149 euro gaan kosten.

3310

Toch zullen de grootste fans niet uitkijken naar de smartphones die Nokia zal presenteren, maar naar een eerbetoon aan een eerder toestel. HMD Global zal tijdens MWC in Barcelona een eerbetoon presenteren van de Nokia 3310. Deze telefoon werd geroemd om zijn batterijduur van enkele dagen en dat hij bijna onverwoestbaar was.

De nieuwe Nokia 3310 zal slechts 59 euro gaan kosten, weinig genoeg om mensen over te halen om hem aan te schaffen als tweede telefoon.

0 Reactie(s) op: HMD Global presenteert nieuwe Nokia 3310 op MWC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.