Honor View 20 met cameragat in het scherm onthuld

© PXimport

Honor View 20 met cameragat in het scherm onthuld

Geplaatst: 22 januari 2019 - 16:01

Aangepast: 24 november 2022 - 13:33

Rens Blom

Honor, een submerk van Huawei, heeft de Honor View 20 aangekondigd voor Nederland. Het vlaggenschip heeft een voorkantvullend beeldscherm met een klein gaatje voor de frontcamera. Het toestel komt binnenkort uit in Nederland.

De View 20 komt niet uit de lucht vallen: vorige maand presenteerde Honor de telefoon al voor de Chinese markt. En op techbeurs CES, begin deze maand in Las Vegas, mochten internationale media ook al even met de smartphone spelen. Vandaag is de Honor View 20 aangekondigd voor Nederland.

Specificaties

De Honor View 20 beschikt over een 6,4 inch lcd-scherm dat bijna de hele voorkant van het toestel in beslag neemt. Het display heeft een full-hd-resolutie. Linksboven in het scherm zit een klein gaatje waar de 25 megapixel frontcamera achter schuilgaat. Deze nieuwe ontwerpkeuze wordt dit jaar naar verwachting op meer (dure) smartphones toegepast. Zo zou onder andere de Samsung Galaxy S10 zo'n cameragaatje krijgen.

Onder de motorkap draait een snelle Kirin 980-processor die ook in de duurdere Huawei Mate 20 Pro aanwezig is. De View 20 beschikt over 6GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte. In het buitenland wordt ook een versie met 8GB/256GB-geheugen verkocht, maar die komt vooralsnog niet naar Nederland.

Media has no description

© PXimport

De Honor View 20 wordt aangedreven door een 4000 mAh accu die oplaadt via usb-c. Het laden gaat met erg rap dankzij Honors SuperCharge-techniek (4.5V/5A). Volgens de fabrikant laadt de accu binnen dertig minuten op van 0 naar 55 procent.

48 megapixel camera

Achterop de smartphone zit één camera, een 48 megapixel-exemplaar van Sony. Die moet door pixels te combineren betere foto’s maken, belooft Honor. Omdat een 48 megapixel-afbeelding veel ruimte in beslag neemt, schiet de smartphone standaard plaatjes in 12 megapixel. Het toestel heeft ook een time-of-flight-sensor (tof); een infraroodsensor die de afstand berekent tussen objecten en zo onder andere geschikt is voor het maken van portretfoto’s en augmented reality (AR).

Honor levert de View 20 met Android 9.0 (Pie) en zijn eigen Honor Magic UI. Die softwareschil lijkt veel op de EMUI-skin van moederbedrijf Huawei.

Beschikbaarheid

De Honor View 20 komt op 29 januari uit in Nederland. De smartphone gaat 549 euro kosten en wordt verkocht in de kleuren zwart en blauw. Wie de telefoon pre-ordert bij Bol.com, Belsimpel of Coolblue, krijgt een Honor Watch Magic ter waarde van 179 euro cadeau.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000