Huawei lanceert MateBook met Windows 10

Door: Martin Gijzemijter | 21 februari 2016 14:57

Nieuws

De MateBook heeft in essentie veel weg van de Plus 10 die Alcatel eerder vandaag aankondigde, in de zin dat beide tablets een toetsenbord hebben dat losgekoppeld kan worden, en dat ze beiden draaien op Windows 10 maar daar houdt de vergelijking dan ook direct op.

Ten eerste omdat je het toetsenbord van de MateBook er niet automatisch bij krijgt, daar betaal je namelijk 149 euro voor (bij de Plus 10 krijg je hem erbij). De MateBook van Huawei is een behoorlijke krachtpatser. Slechts 6,9 millimeter dik met een aluminium unibody frame en met een gewicht van 640 gram. Huawei pocht daarbij nog even graag met het feit dat de screen-to-body ratio 84 procent is (oftewel de tablet bestaat bijna alleen maar uit display), maar wij zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de prestaties.

De MateBook heeft een 12-inch QHD display met een resolutie van 2160 x 1440), 85 procent kleurengamma en een maximale helderheid van 400 nits. Daarnaast bevat de tablet een USB C-aansluiting én een Micro-USB-aansluiting, al is nog niet helemaal duidelijk hoe die samen werken. Qua processor zal er de keuze zijn uit 6th Core M3, M5 of M7 processoren, en wat geheugen betreft kun je kiezen uit 4 of 8 GB RAM. De opslagcapaciteit varieert van 64 GB tot maar liefst 512 GB.

Vingerafdruksensor aan de zijkant

Interessant gegeven is dat de MateBook een vingerafdruksensor bevat. Nu is dat niet uniek in tablets, maar wél het feit dat de sensor zich in de aanknop bevindt aan de zijkant en daardoor eenvoudig te gebruiken is tijdens het vasthouden. de MateBook wordt redelijk kaal geleverd, maar kan wel flink worden uitgebreid. Zo bestel je er optioneel een stylus bij (de MatePen 69 euro) met een ingebouwde laserpointer voor presentaties, en met twee knoppen aan de zijkant voor om de presentatie een dia verder en terug te schakelen.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een Dock (de MateDock, 89 euro) met daarop een VGA en HDMI-aansluiting én een powerbank om je tablet langer in leven te houden. Dat doet vermoeden dat de MateBook een erg beperkte levensduur heeft qua batterij, maar niets is minder waar. De 4430mAh-batterij zou tien uur lang mee moeten kunnen gaan zonder tussendoor op te hoeven laden.

De tablet verschijnt in twee kleuren, een Black Panel met Grey Body en een White Panel met Gray body, met een instapprijs van 799 euro. Over de releasedatum heeft Huawei nog niets losgelaten.

1 Reactie(s) op: Huawei lanceert MateBook met Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 21 februari 2016 16:20 Kasander
    Alleen altijd weer jammer van die belachelijke hoge prijzen.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.