Huawei presenteert de Mate 10 Pro

© PXimport

Huawei presenteert de Mate 10 Pro

Geplaatst: 16 oktober 2017 - 12:04

Aangepast: 14 december 2022 - 14:17

Joris Peterse

Het Chinese Huawei heeft een nieuwe versie van z’n Mate-smartphonelijn gepresenteerd. Net als z’n voorganger(s) heeft de Huawei Mate 10 Pro een enorm 6 inch scherm scherm en dubbele camera. De smartphone wordt aangedreven door een vernieuwde processor en flinke 4.000 mAh-batterij.

De Huawei Mate 10 Pro is tevens de introductie van de Kirin 970 processorlijn. Die met zijn 2,3 GHz kloksnelheid en 8 cores genoeg kracht biedt, energiezuinig zou zijn, maar op andere gebieden ook vooruitstrevend is.

Zo kenmerkt de Kirin-processor zich volgens Huawei vanwege zijn ingebakken AI. Hiermee zou het toestel bijvoorbeeld na langere tijd nog altijd even snel moeten werken, maar wat hier precies de vernieuwde mogelijkheden van zijn, liet Huawei nogal in het midden.

Scherm

Het beeldscherm van de Mate 10 Pro is zoals vertrouwd groot. Met een diameter van 6 inch (omgerekend zo’n 15,2 centimeter). Toch is het toestel een slagje kleiner dan zijn voorganger, de Huawei Mate 9, vanwege zijn kleinere schermranden. De Mate 10 Pro is uiteindelijk 15,4 bij 7,4 bij 0,9 centimeter groot. Het oledscherm heeft een beeldverhouding van 18:9, ondersteuning voor HDR en een resolutie van 2160 x 1080.

De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant van het toestel, dat verder van glas gemaakt is en over metalen randen beschikt. Bovendien is de Mate 10 Pro stof- en waterdicht.

Media has no description

© PXimport

Camera

Huawei werkt al een tijdje samen met Leica voor de camera’s waarmee de smartphones zijn uitgerust. De Huawei P9 die vorig jaar verscheen was de eerste, opgevolgd door de Huawei Mate 9 en Huawei P10. Ook in deze Mate 10 zit weer een 12 en 20 megapixel dubbele camera met het Leica-stempel, waarbij een monochrome camera samenwerkt met een gewone camera om zo de meest gedetailleerde plaatjes te schieten. Deze camera’s zitten in een opvallende band verticaal onder elkaar op de achterkant van de smartphone.

Ook het lage diafragma van de camera’s is opvallend: f/1.6. Hiermee moeten de camera’s van de smartphone ook uitstekend in staat zijn goede foto’s bij weinig omgevingslicht te maken. Dat is wel nodig ook, want de P10 die eerder dit jaar verscheen, liet hier steken vallen ten opzichte van de concurrentie.

Volgens Huawei zou de vernieuwde Kirin-chipset in staat zijn de te fotograferen objecten te herkennen (zonder internetverbinding) en hier snel de instellingen op aanpassen.

Specificaties

De Huawei Mate 10 Pro is verder uitgerust met een aardig grote 4.000 mAh-accu, snellader, 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslaggeheugen, dat niet uitbreidbaar is met een geheugenkaart. Een tweede simkaart plaatsen is overigens wel mogelijk. Ook wordt 32bit-audio ondersteund. Een koptelefoonpoort is echter nergens te bekennen.

Media has no description

© PXimport

Android 8.0

Uiteraard draait de Mate 10 Pro ook weer op Android, de recentste versie in dit geval: Android 8.0 (Oreo). Ook de Emotion UI-skin van de smartphone is onder handen genomen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om apps in split screen of in een klein venstertje te tonen. Ook is er betere ondersteuning voor ‘mobile device management’, zodat systeembeheerders de toestellen van werknemers beter kunnen beheren.

Eveneens is de pc-mode geïntroduceerd, waarbij je smartphone in een dock geplaatst kan worden en aan een monitor worden aangesloten, zodat je mobiel een werkstation wordt.

Prijzen en beschikbaarheid

De Huawei Mate 10 Pro is vanaf 23 november verkrijgbaar voor € 799,- in de kleuren grijs, mokka-bruin, blauw en roségoud.

Huawei Mate 10 Lite

Naast de Mate 10 Pro verschijnt ook de Mate 10 Lite, die vanaf 8 november in de winkel ligt. Deze uitvoering heeft hetzelfde formaat en wat minder indrukwekkende specificaties. Maar daar is de prijs ook naar: 349 euro. Deze variant is in drie kleuren beschikbaar: zwart, goud en blauw.

Porsche Design

De Porsche Design-variant oogt wat eleganter, is in het zwart uitgewerkt en heeft een eigen Androidskin. In het doosje zit ook een leren hoesje en bijpassende oordopjes. Deze uitvoering kost (hou je vast) 1395 euro. De Porsche Design-uitvoering is ook vanaf 23 november verkrijgbaar.

Media has no description

© PXimport

Huawei presenteert de Mate 10 Pro-15082296

© CIDimport

Huawei presenteert de Mate 10 Pro-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000