IFA 2016: HP vermomt pc als speaker

Door: Jeroen Boer | 01 september 2016 14:51

Nieuws

Is HP’s Pavilion Wave nu een pc of een Bang & Olufsen-speaker? Uiteraard is een Pavilion als vanouds een pc, maar de verwarring is niet voor niets. HP heeft de Pavilion Wave zo ontworpen dat hij goed in ieder interieur past. Daarnaast bevat de pc een geïntegreerd audiosysteem van Bang & Olufsen. Kortom: het is een beetje van beide.

De Pavilion Wave valt natuurlijk direct op door zijn driehoekige behuizing die met geweven textiel is afgewerkt. Volgens HP gaat het om een 360graden-ontwerp en is de behuizing met een afmeting van 17.29 cm x 16.81 cm x 26.13 cm 85 procent kleiner dan een normale pc. Intern is de behuizing opgedeeld in drie ruimtes: het moederbord, de opslag en de koeling. In het midden zit een speaker.

De driehoekige behuizing is afwerkt met textiel.

Geluid rondom

De Wave doet natuurlijk sterk denken aan een speaker en geluid is dan ook belangrijk. Voor een goede geluidskwaliteit werkt HP samen met Bang & Olufsen. Een parabolische reflector aan de bovenzijde van de behuizing zorgt ervoor dat het geluid van de speaker in het midden naar alle kanten reflecteert. Daarnaast fungeert deze opening ook als uitlaatklep voor de ventilatie. Dankzij twee ingebouwde microfoons kun je ook praten tegen de Wave waarbij Microsofts Cortana voor de spraakherkenning zorgt.

De behuizing is verdeeld in drie ruimtes.

Normale pc

De Pavilion Wave is dus geen speaker, maar een normale pc die is voorzien van een Intel Core-processor uit de zesde generatie (Skylake) met een quadcore Core i5 als snelste optie. De processor wordt ondersteund door maximaal 8 GB RAM. Voor de opslag heeft HP voorzien in een harde schijf met een opslagcapaciteit van 1 of 2 TB optioneel bijgestaan door een 128 GB SSD. Voor de grafische mogelijkheden wordt vertrouwt op de geïntegreerde gpu in de Intel-processor, maar er zijn ook configuraties met een AMD Radeon R9 M470. Je kunt op het apparaat twee 4K-schermen aansluiten en ook in usb-c is voorzien. Uiteraard draait de pc op Windows 10.

Het lijkt er dus op dat de Wave een prima pc’tje voor de huiskamer is. De Pavilion Wave komt in verschillende configuraties op de markt vanaf 699 euro.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: HP vermomt pc als speaker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.