IFA 2016: tado krijgt HomeKit en zoneverwarming

Door: Jeroen Boer | 01 september 2016 11:52

Nieuws

Thermostaatfabrikant tado heeft op techbeurs IFA de derde generatie tado Slimme Thermostaat onthuld met ondersteuning voor Apple HomeKit en Amazon Echo, waardoor je de temperatuur met je stem kunt bedienen. Daarnaast krijgt tado dankzij nieuwe radiatorknoppen ondersteuning voor zoneverwarming.

Het ontwerp van de derde generatie tado Slimme Thermostaat is niet veranderd ten opzichte van de vorige uitvoering. Nog steeds gaat tado voor een zo onopvallend mogelijke thermostaat die je op de achtergrond helpt de warmte te regelen. De bijbehorende app ondersteunt bijvoorbeeld geofencing zodat je verwarming automatisch in- en uitschakelt op basis van je locatie. Het is overigens wel mogelijk om handmatig via de thermostaat de temperatuur te wijzigen.

De echte vernieuwing is dat de nieuwe tado ook samenwerkt met Apple HomeKit, IFTTT en Amazons Alexa-platform. Je kunt de thermostaat via een iPhone, iPad of Amazon Echo-luidspreker hierdoor met je stem besturen. Ondersteuning voor Amazons spraakplatform is momenteel nog wel beperkt tot de Verenigde Staten.

De nieuwe uitvoering van de tado Slimme Thermostaat ziet er hetzelfde uit als de vorige uitvoering.

Zoneverwarming met radiatorknop

Tado breidt zijn Slimme Thermostaat uit met de Slimme Radiatorknop die je monteert op een radiator. Hierdoor wordt het mogelijk om zoneverwarming in je huis te krijgen waardoor je de temperatuur in huis per kamer kunt regelen. Hiervoor heeft iedere zone een slimme radiatorknop nodig die tado verkoopt voor 79 euro per stuk. De radiatorknoppen zijn ook geschikt voor woningen zonder eigen ketel, bijvoorbeeld een appartement met blokverwarming. Hiervoor biedt tado de Slimme Radiatorknop – Starterskit die bestaat uit twee radiatorknoppen en de internetbridge om de knoppen te koppelen met internet en de app. Deze set kost 199 euro.

Behalve kopen, kun je de producten bij tado ook huren.

De Slimme Radiatorknop maakt temperatuurregeling per ruimte mogelijk.

0 Reactie(s) op: IFA 2016: tado krijgt HomeKit en zoneverwarming

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.