Asus op IFA 2018: Nieuwe laptops en all-in-one

© CIDimport

Asus op IFA 2018: Nieuwe laptops en all-in-one

Geplaatst: 30 augustus 2018 - 06:20

Aangepast: 13 december 2023 - 16:10

Mark Gamble

Ook Asus is op IFA in Berlijn aanwezig, en kondigt een aantal nieuwe modellen aan. Opmerkelijk is ook de aankondiging van een nieuwe all-in-one-pc.

Asus brengt drie verschillende ZenBooks op de markt, beginnend bij een 13-inch model, via een 14-inch model naar een 15-inch model. De compacte laptops hebben een zeer kleine bezel (Asus noemt dit NanoEdge), waarbij de zogeheten screen-to-body rate 95 procent is.

Alle nieuwe ZenBook-modellen zijn voorzien van een 8ste generatie Intel Core-processor, die verkrijgbaar is in verschillende snelheden en gradaties. Alle modellen krijgen sowieso een Wireless-AC 9560 draadloze adapter en minimaal een Nvidia GeForce GTX1050 Max-Q-videokaart. Prijzen van de modellen worden later deze week bekend gemaakt.

ZenBook Flip

Naast de 'standaard' ZenBook komt Asus ook met nieuwe ZenBook Flip-modellen. Deze komen beschikbaar in een 13 en 15,6-inch model, en zijn allen zogeheten convertables. Bij deze modellen kan het scherm helemaal omgeklapt worden, zodat het apparaat ook als tablet gebruikt kan worden. De schernem zijn vanzelfsprekend aan te sturen via aanraking. De ZenBook Flip 13 en 15 hebben eveneens een dunne bezel, maar met 90 procent screen-to-body rate iets minder dun dan de gewone ZenBook. Beide modellen krijgen een Core i7 van de achtste generatie, Gigabit wifi en een ingebouwde camera die geschikt is voor mixed reality-applicaties. Wat de ZenBook Flip-modellen moeten gaan kosten, maakt Asus later deze week bekend.

All-in-one

Opmerkelijk is dat Asus zich waagt weer waagt op de markt van de all-in-one-pc. Op de IFA kondigt men namelijk de 27 inch Zen AiO 27 aan. Dit model is volgens de hardwarefabrikant vooral ontworpen voor content creators en grafische professionals. Juist, min of meer dezelfde doelgroep die Microsoft ooit heeft bedacht voor de Surface Studio. Duidelijk is dat Asus de concurrentie wil aangaan met deze all-in-one-pc van Microsoft, maar dan voor een veel lagere prijs. Wat die prijs van de Asus Zen AiO 27 wordt, is echter nog niet bekend gemaakt.

Media has no description

© PXimport

ZenScreen Go

En een all-in-one is next alles. Asus komt ook met de ZenScreen GO MB16AP. Dit is een full-hd-beeldscherm voor onderweg, volgens Asus de dunste en lichtste ter wereld. En met een dikte van 8 mm en een gewicht van 850 gram geloven we dit graag. Het meest opmerkelijke aan het 15,6inch-scherm is de ingebouwde accu met een capaciteit van 7800 mAh. Hierdoor kun je het scherm onderweg zonder voeding gebruiken. Je sluit via usb 3.0 of usb-c aan op je pc of Android-smartphone. De ZenScreen Go kost 339 euro en is vanaf september te koop.

Asus ZenScreen Go

© PXimport

ProArt PA34VC

Asus kondigde met de ProArt PA34VC nog een beeldscherm op IFA aan. De ProArt is een fors 34inch-scherm met een resolutie van 3440 x 1440 pixels dat bedoeld is voor gamers en grafische professionals. Het scherm wordt door Asus gekalibreerd verkocht en ondersteunt een verversingssnelheid van 100 Hz voor vloeiende beelden. Qua aansluitingen is de ProArt met DisplayPort, hdmi en twee Thunderbolt3-aansluitignen helemaal bij de tijd. Het scherm komt eind dit jaar op de markt. De prijs is nog niet bekend.

Asus ProArt

© PXimport

Mini PC ProArt PA90

Asus zet met de Mini PC ProArt PA90 nog een ProArt-product op de markt. De PA90 is een krachtige mini-pc voorzien van een Intel-processor en NVIDIA Quadro grafische kaart. De pc die qua uiterlijk doet denken aan de Mac Pro is bedoeld voor grafische professionals en komt begin 2019 op de markt.

ProArt

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000