IKEA presenteert bluetooth-speaker ENEBY

© PXimport

IKEA presenteert bluetooth-speaker ENEBY

Geplaatst: 10 april 2018 - 07:16

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Lub Snoek

IKEA heeft de ENEBY geïntroduceerd. Het is de eerste speaker van de Scandinavische keten en wordt verkocht in twee maten: een 8 x 8-inch- en een 12 x 12-inch model.

ENEBY is gemaakt van polyester en stof en is verkrijgbaar in zwart en grijs. Het kleinere model wordt geleverd met een handvat die je, zoals het een echt IKEA-product beaamt, zelf moet bevestigen. Voor het kleinere model is ook een batterijpack verkrijgbaar, waardoor je de speaker overal kunt gebruiken. Om naar muziek te luisteren kun je gebruikmaken van bluetooth en een 3.5mm-ingang. IKEA vermeldt geen exacte specificaties, maar de speakers lijken een losse tweeter en woofer te hebben.

KALLAX

Beide speakers kunnen aan een muurbeugel of een standaard worden bevestigd, deze zijn apart verkrijgbaar. Volgens het persbericht is ENEBY zo ontworpen dat deze goed bij een KALLAX of EKET past. Goed nieuws voor audioliefhebbers die deze meubels al in huis hebben of nog gaan aanschaffen.

Media has no description

© PXimport

Het is mogelijk om de speakers via IKEA te bestellen, maar volgens de keten is de voorraad groter bij de fysieke winkels. De kleinere EBENY kost 50 euro, het grotere model krijgt een prijskaartje van 80 euro. Meer informatie over de speakers vind je op de website van IKEA.

Sonos

De ENEBY is de eerste, maar zeker niet de laatste speaker die de succesvolle Scandinavische keten op de markt gaat brengen. Eind 2017 werd namelijk een samenwerking met Sonos aangekondigd. Volgens het persbericht zijn er producten in de maak die het voor consumenten makkelijker maken om in iedere ruimte hun favoriete muziek te luisteren, zonder dat de dagelijkse routine wordt verstoord. Verwacht wordt dat de producten die voortvloeien uit deze samenwerking in 2019 op de markt verschijnen. Dat geeft ons alle tijd om de ENEBY aan de tand te voelen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000