Intel gaat lek processors deze maand dichten

© PXimport

Intel gaat lek processors deze maand dichten

Geplaatst: 9 januari 2018 - 14:51

Aangepast: 13 december 2023 - 15:31

Mark Gamble

Processorfabrikant gaat de recent ontdekte lekken Spetre en Meltdown sneller dichten door middel van een softwarepatch. Dat heeft het bedrijf vandaag laten weten tijdens CES in Las Vegas.

De recent ontdekte lekken in Intel-processors maakt het mogelijk om hackers toegang te verschaffen tot delen van het geheugen van de computer, waarin gevoelige informatie kan staan.

Oudere processors

Intel-CEO Krzanich vertelde vandaag tijdens CES dat 90 procent van alle processors die de afgelopen vijf jaar zijn uitgebracht, spoedig van een update worden voorzien om de lekken te dichten. De bug zit echter ook al in processors die vanaf 1995 zijn uitgebracht.

Dat dichten moet voor het einde van deze maand gebeurd zijn, maar gebruikers moeten zelf actie ondernemen door de nieuwste Intel-software van de website van het bedrijf te downloaden en te installeren.

Softwareupdates

Afgelopen week brachten diverse softwaremakers ook zelf patches uit om bepaalde onderdelen van de processor te beschermen. Zo kwam Firefox met een extra update voor de bug en heeft Microsoft ook een update voor Windows 10 uitgebracht. Die laatstgenoemde patch zorgde er echter juist weer voor dat sommige computers voorzien van een AMD-processor, niet meer wilden opstarten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten