Jongeren krijgen verkeersles met VR-bril

Door: Lub Snoek Lub Snoek | 12 december 2016 09:04

Nieuws

Jonge kinderen krijgen verkeersles met behulp van een VR-bril. Door een verkeerssimulatie na te bootsen op bestaande routes zouden kinderen sneller leren reageren op onverwachte situaties.

Samewerking

Het project is een resultaat van een samenwerking tussen Veilig Verkeer Nederland (VVN) en verzekeraar Interpolis. Deze organisaties zullen de komende tijd testen of verkeerslessen met een VR-bril ook daadwerkelijk helpt. Lees ook: Creators-update maakt VR toegankelijk.

Meekijken

In het project kunnen jonge verkeersdeelnemers de vertrouwde route naar hun school of vriendjes nemen. Onderweg komen ze in verschillende verkeerssituaties terecht, waar ze met behulp van een controller keuzes kunnen maken. Zo kunnen ze een bocht maken, versnellen of stoppen. Doordat ouderen kunnen meekijken, kan er snel worden vastgesteld of het kind moeite heeft met specifieke situaties.

Test

Het experiment gaat maandag 12 december van start met 600 basisschool leerlingen op 11 verschillende scholen. Als blijkt dat de kinderen daadwerkelijk sneller het verkeer onder de knie hebben met een VR-bril, wordt het lespakket voor verkeersles landelijk uitgerold.

0 Reactie(s) op: Jongeren krijgen verkeersles met VR-bril

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.