Kickstarter: 8 gave crowdfunding-projecten

© PXimport

Kickstarter: 8 gave crowdfunding-projecten

Geplaatst: 14 januari 2015 - 08:49

Aangepast: 24 november 2022 - 11:11

Daan Doedens

Als je een goed idee hebt, kun je natuurlijk langsgaan bij bedrijven met de vraag of ze je willen sponsoren. Dat wordt echter steeds lastiger. Daarom is Kickstarter in de afgelopen jaren zo enorm gegroeid. Wij zochten de gaafste projecten die je nu kunt 'backen'.

Bij Kickstarter presenteer je je idee, waarna zogenaamde 'backers' kunnen beslissen of ze je willen helpen. Wanneer het einddoel binnen twee maanden wordt gehaald, kan je overgaan tot productie. Ook op dit moment lopen er enkele zeer interessante projecten. Lees ook: Ubuntu Edge verbreekt crowdfundingrecord.

Listnr

Je loopt de kamer binnen, knipt met je vingers en voilà: het licht springt aan. Toekomstmuziek? Niet als het aan Listnr ligt. Dat apparaatje kan je lampen of je smartphone aansturen als het bepaalde geluiden hoort.

 

© PXimport

Zo kun je bijvoorbeeld ook een bericht krijgen als de baby aan het huilen is. Voor 99 dollar (€ 84,-) krijg je het apparaatje thuisgestuurd. Zorg dat je klaar bent voor de toekomst!

HAVOK

Vorig jaar braken smartwatches definitief door, maar dat wil niet zeggen dat de markt voor normale horloges niet meer bestaat. HAVOK maakt simpele maar stijlvolle horloges die op weinig polsen zouden misstaan.

 

© PXimport

Voor 79 dollar (€ 67,-) kun je kiezen uit een van de vier horloges en krijg je er gratis een portemonnee bij. Dat de HAVOK in de smaak valt, is duidelijk te zien: de actie loopt pas een paar dagen en heeft nu al zo'n vijf keer het streefbedrag opgehaald.

Trunkster

De Trunkster is een koffer, simpel gezegd. Maar wel een heel geavanceerde koffer. Hij heeft geen rits, maar een soort rolluik, zodat je veel meer ruimte hebt om je spullen erin te stoppen. Hij heeft een USB-poort om je telefoon onderweg op te laden, en een GPS-functie om te kijken waar je koffer is als hij nog niet op de rolband ligt.

 

© PXimport

De normale koffers zijn door het overweldigende succes al uitverkocht voor de productie is begonnen, maar je kunt nog steeds meehelpen door een klein bedrag te doneren of, als je geld over hebt, het duurste pakket te sponsoren. Wees er wel snel bij, want de actie verloopt op 17 januari.

Next Keyboard

Sinds iOS 8 is het mogelijk om toetsenborden van andere ontwikkelaars dan Apple op je iPhone te zetten. Next Keyboard springt daar goed op in, door een zeer interessant toetsenbord te maken. Daarbij gaat alles om snelheid en gebruiksgemak.

 

© PXimport

Al voor vijf Canadese dollars (€ 3,57) kun je je inschrijven, waarna je de app krijgt zodra hij beschikbaar komt. Nog niet overtuigd door de foto's en de specs? Kijk dan vooral ook even naar een van de beste Kickstarter-filmpjes van allemaal.

The Foot Hammock

Juist. De titel zegt precies waar het op staat: een hangmat voor je voeten. Waarom zou je moeilijk doen met opstapjes en voetenbankjes, als je je voeten ook gewoon in een hangmat kan hangen? Daar hadden de makers van de Foot Hammock geen antwoord op, dus besloten ze de sprong te wagen.

 

© PXimport

Al voor 20 dollar (€ 17,-) krijg je een voetenhangmat toegestuurd. Voor iets meer geld kun je kiezen voor een fleece-versie of een elektrisch verwarmde hangmat.

Mechanical Pencil

'Een mechanisch potlood dat een leven lang meegaat'. Dat is de titel van dit Kickstarter-project. Met dit vulpotlood heb je geen gedoe met slijpsel of afgebroken punten meer. Voor de rest van je leven.

 

© PXimport

Vanaf 60 dollar (€ 51,-) kun je een potlood bestellen. Voor een bronskleurige versie betaal je iets meer, maar dan heb je ook een zeer speciaal kleurtje. Voor een tientje extra krijg je er ook nog een schrijfblok bij.

Infinity Wallet

De strekking van de actie op Kickstarter is duidelijk: 'We hebben alles wat onnodig was weggehaald. Neem mee wat je nodig hebt, en niets meer!' Duidelijker kun je het niet maken. Zo hoef je alleen nog maar een paar pasjes en wat briefgeld mee te nemen, in plaats van die enorme portemonnee.

 

© PXimport

15 dollar (€ 13,-) kost de portemonnee, minder dan een gemiddelde leren. Handig is ook dat er twee openingen zijn, een aan elke kant, zodat je nooit meer je portemonnee hoeft om te draaien. Ook kan je hem gewoon meewassen (al kun je het beste wel eerst je geld eruit halen).

kraftwerk

Het is misschien wel de grootste ergernis uit het digitale tijdperk: een lege batterij. Er bestaan al genoeg externe accu's, maar wees eerlijk: welke daarvan laadt op in drie seconden?

 

© PXimport

Het geheim? Geen stekkers en stopcontacten, maar benzine. Binnen een paar tellen heb je de kraftwerk zo vol energie gestopt, dat je je smartphone elf keer kunt opladen. 99 dollar (€ 84,-) voor onbeperkte vrijheid, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten