Werken met kleuren in Microsoft Word

Door: Ronald Smit | 07 september 2017 11:17

Zeg het met een kleurtje in Word
Nieuws

Word kent de mogelijkheid om alinea's, complete pagina's en natuurlijk tabellen en afzonderlijke cellen van een kleurtje te voorzien. Maar hoe ging dat ook alweer...?

Kleurgebruik in een tekstdocument kan - mits ietwat subtiel gebruikt - voor een prettiger leesbaar geheel zorgen. Door bijvoorbeeld een alinea van een lichte pastelkleurige achtergrond te voorzien benadruk je deze. En door de gekozen 'zachte' kleur niet op een schreeuwerige manier. Om een alinea in Word 2016 van een achtergrondkleur te voorzien selecteer je eerst de gewenste alinea, bijvoorbeeld door er gewoon even met de linker muisknop overheen te slepen. Klik dan in het lint onder de tab Start op het kleine naar beneden gerichte driehoekje naast de verfemmer in het blokje Alinea. Kies vervolgens een kleur van je gading uit het palet. Het is handig om gebruik te maken van de Themakleuren, waardoor een consistent geheel ontstaat. Als je toch liever een vrije kleurkeuze maakt, dan klik je op Meer kleuren.

Kies een achtergrondkleur voor een alinea in Word

Paginakleur

Het is ook mogelijk om een complete pagina van een achtergrondkleur te voorzien. Bedenk daarbij uiteraard dat het afdrukken van iets dergelijks flink wat toner of inkt kost. Meer iets dus voor digitale verspreiding. Hoe dan ook, een pagina-achtergrondkleur instellen is een optie. Klik hiervoor in het lint onder de tab Ontwerpen op Paginakleur en kies weer een kleurtje. Als je ook nu weer een themakleur kiest, zie je dat de kleuren van de eerder van een kleurtje voorziene alinea er mooi bijpassen.

Geef een complete pagina een achtergrondkleur in Word

Tabel

Op een tabel kan je je helemaal uitleven wat kleuren betreft. Als je wilt zou je zelfs elke cel in een aparte kleur kunnen geven. Maak via het tabblad Invoegen een tabel. Om cellen te kleuren klik je er in eentje, of selecteer je middels slepen een (deel van) een rij of kolom. Klik dan in het lint onder Start op het naar beneden gerichte driehoekje naast de verfemmer. Inderdaad, wederom in het blokje Alinea, de kleurvuller werkt ook voor tabellen.

Tabellen zijn ook eenvoudig van kleur te voorzien in Word

0 Reactie(s) op: Werken met kleuren in Microsoft Word

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.