Kodak brengt tweede fotografiesmartphone Ektra uit

© PXimport

Kodak brengt tweede fotografiesmartphone Ektra uit

Geplaatst: 20 oktober 2016 - 05:39

Aangepast: 16 november 2022 - 09:47

Rens Blom

Kodak komt na de geflopte IM5-smartphone opnieuw met een Android-telefoon die gericht is op fotografie. De 'Ektra' biedt mid-range specificaties, heeft een goede camera en kost 500 euro.

De nieuwe telefoon is voorzien van een plastic behuizing met een achterkant van nepleer, en heeft een 3000 mAh accu. Het 5 inch scherm bevat een full-hd scherm. De hardware omvat een snelle MediaTek Helio X20-chipset, 3GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbare opslagruimte.

Uitstekende camera

Tot zover niets spannends. Waar de Ektra zich mee wil onderscheiden, is zijn camerakwaliteit. De voorkant huisvest een 13 megapixel frontcamera, aan de achterkant zit een 21 megapixel camera met f/2.0-diafragma en Sony IMX230 sensor. Die wordt ook gebruikt op de Sony Xperia Z3+-smartphone uit 2015, en maakt daar weinig indruk. Hoe de camera op de Kodak Ektra presteert is nog niet te zeggen.

Het apparaat draait op het verouderde Android 6.0 Marshmallow en heeft een aangepaste camera-app die de gebruiksvriendelijkheid moet vergroten.
Kodak brengt de Ektra begin december uit. Een Europese adviesprijs is nog niet bekendgemaakt, maar in Engeland gaat de telefoon 449 pond (omgerekend zo'n 500 euro) kosten. Het is nog onduidelijk of de Ektra ook in Nederland verschijnt, maar de kans is groot. Kodak legde de IM5 hier ook in de winkels.

Kodak brengt tweede fotografiesmartphone Ektra uit-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten