CES 2017: Lenovo toont eigen VR-bril voor Windows

Door: lub-snoek | 03 januari 2017 11:08

Nieuws

Tijdens de CES 2017 heeft Lenovo een eigen VR-headset getoond. De VR-bril is lichter en kleiner dan de brillen van de directe concurrentie. De bril lijkt sterk op de VR-bril van Sony voor de PlayStation.

OLED

De schermen in de headset zijn twee OLED-schermen met een resolutie van 1440x1440. Hiermee heeft de bril van Lenovo een hogere resolutie dan de Ocolus Rift en HTC Vive. De nieuwe VR-bril van Lenovo is ontworpen voor Windows Holographic. Lees ook: Dit gaan we zien op de CES 2017.

Lenovo VR
Foto via The Verge.

De bril maakt gebruik van Degrees of Freedom tracking, waardoor er geen externe camera's nodig zijn om beweging te meten. De headset is niet uitgerust met controllers. In plaats daarvan laat Lenovo het ontwerpen van controllers over aan derde partijen. Op de voorkant van de bril zitten twee camera's, waardoor augmented reality, of mixed reality, ook mogelijk zal zijn.

Windows

Volgens Lenovo zal de bril kunnen samenwerken met elke applicatie in de Windows Store. Ook zal de software voor de HoloLens worden geconverteerd naar het platform van de VR-bril. Hoewel de bril nog geen naam heeft, zal hij dit jaar op de markt verschijnen voor een bedrag van zo'n 300 tot 400 dollar. Lenovo beweert dat de prijs dichter bij de 300 dollar zal liggen.

0 Reactie(s) op: CES 2017: Lenovo toont eigen VR-bril voor Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.