Met Rave kijk je samen met je vrienden Netflix en Youtube op afstand

Door: Stefanie Katzenbauer | 06 september 2020 15:39

samen online films kijken
Nieuws

We leven nog steeds in een anderhalve meter economie en afstand bewaren blijft belangrijk. Dat kan er soms voor zorgen dat je sommige vrienden een hele tijd niet meer ziet. Of misschien heb je wel een lange afstandsrelatie of vrienden die over de hele wereld verspreid zijn. Heb je toch behoefte aan een gezellige filmavond? Dan kun je gewoon samen kijken via de app Rave. Hiermee kun je samen online films kijken.

Rave is een sociale app die het mogelijk maakt om samen met andere mensen online films te kijken. Of dat nu is via Youtube of Netflix, of misschien wil je wel samen muziek luisteren: Rave maakt het mogelijk. En er zou natuurlijk weinig sociaals aan zijn als je geen interactie had met elkaar. Daarom kun je in de app ook chatten en geluidsopnames versturen terwijl je samen iets kijkt. Om het samen kijken zo optimaal mogelijk te laten verlopen, is er de mogelijkheid om de video te syncen. Zo weet je zeker dat je op hetzelfde moment in de lach schiet of juist een traantje wegpinkt.

De app installeren

Je downloadt de app hier in de Playstore en hier in de App Store. Zodra de app op je apparaat geïnstalleerd is, kun je van start gaan. Het beginscherm kan er, nadat je de uitlegslides doorlopen hebt, een beetje verwarrend uitzien. Hier zie je namelijk als eerste openbare ‘raves’ van over de hele wereld waarbij je kunt aansluiten.

Om zelf een kijksessie te starten, zul je eerst je vrienden moeten toevoegen. Dit kan via de twee poppetjes die je rechtsboven in je scherm ziet. Daar heb je de optie om in de app zelf naar vrienden te zoeken of om deze via je contacten toe te voegen. Je kunt ook vrienden uitnodigen om mee te kijken door een invite link te sturen of de video die je kijkt te delen via een app naar keuze. Om dit te doen moet je overigens wel al een video gestart hebben. Daarna kun je hem delen.

Vervolgens ga je terug naar het homescherm en tik je rechtsonder op het plusje. Hier zie je via welke kanalen je samen kunt kijken.

Voor sommige van deze diensten zul je moeten inloggen, omdat dit betaalde diensten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Netflix of Amazon Prime. Van sommige diensten kun je echter meteen gebruik maken zoals de karaoke functie, de Reddit functie en de Vimeo functie. Je zoekt je favoriete video’s op door rechtsboven op het vergrootglas te tikken en vervolgens je zoekterm in te voeren.

samen online films kijken

Samen privé kijken

Als je niet wil dat jan en alleman kan aansluiten bij je gezellige filmsessie, dan zul je je sessie op privé moeten zetten. Dit doe je door, nadat je een video aangezet hebt, onderaan de video een optie te selecteren. Hier kun je kiezen voor ‘openbaar’, ‘nabije locatie’, ‘alleen vrienden’ of ‘alleen op uitnodiging’. Zo weet je zeker dat er geen ongenode gasten komen storen.

samen online films kijken

In de settings binnen een video kun je afstemmen wie er meekijkt, wie er mee stemt wat er gekeken wordt en wie er allemaal voiceclips kan opnemen om mee te doen aan het gesprek.

samen online films kijken

Overigens is de voiceopnamefunctie niet de enige manier waarop je met elkaar kunt praten. Als je het vervelend vindt dat mensen door je video heen praten, dan kun je ook via tekst chatten. Tik hiervoor simpelweg op het woord ‘Chat’ naast de microfoon linksonder in je scherm. De chat verschijnt dan na verzending automatisch onderaan de video.

samen online films kijken

0 Reactie(s) op: Met Rave kijk je samen met je vrienden Netflix en Youtube op afstand

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.