Microsoft mixt 3D en virtual reality met nieuwe VR-bril

Door: Daan Doedens | 26 oktober 2016 16:54

Nieuws

Microsoft heeft op het eigen evenement in New York een nieuwe VR-bril aangekondigd. Daarmee gaat het direct de strijd aan met Oculus, HTC en Sony, die ook al een eigen platform voor virtual reality hebben. Microsoft richt zich vooral op 3D-editing en en het bouwen van 3D-modellen, al staat de deur naar gaming ook wagenwijd open.

Dat gaat in verschillende stappen. Allereerst kun je een object in het echte leven via een paar simpele stappen in je pc krijgen - en niet als foto, maar als echt 3D-model. Van daaruit kun je het zwaar vernieuwde Paint gebruiken om de modellen aan te passen of om ze te combineren tot driedimensionale stillevens. Lees ook:Dit komt straks in Windows 10 Creators Update (live updates).

3D wordt VR

Die modellen kun je op hun beurt weer gebruiken met de nieuwe VR-brillen die Microsoft op de markt brengt. Met de brillen kun je in je eigen 3D-wereld stappen, gebruikmakend van de modellen die je eerder hebt gemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk bekijken of een nieuwe stoel in je woonkamer past of niet.

Maar het houdt niet op bij zelfgemaakte modellen. Microsoft heeft partnerafspraken met grote 3D-community's als SketchUp, die je een grote database van modellen laat gebruiken. En als je het echt realistisch wil maken, kun je met de bril een reisje door de wereld maken en in een VR-omgeving bekijken hoe je favoriete stad eruit ziet.

Prijs en beschikbaarheid

De virtual realitybril van Microsoft gaat 299 dollar kosten, beduidend minder dan de Oculus Rift en HTC Vive, en ook goedkoper dan Sony's PlayStation VR. Wanneer de apparaten op de markt komen is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: Microsoft mixt 3D en virtual reality met nieuwe VR-bril

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.