Microsoft stopt met uitrollen patches na pc-problemen

Door: Mark Gamble | 09 januari 2018 07:14

Nieuws

Microsoft is gestopt met de uitrol van een patch voor het Spectre-lek, nadat blijkt dat sommige pc's met een AMD-processor niet meer willen booten nadat de update is geïnstalleerd.

De fora van Microsoft stroomde na het uitrollen van de patch vol met klachten van Windows-gebruikers die de computer niet meer konden starten. Vanmorgen heeft Microsoft toegegeven dat er een probleem is met een van de updates. Het treft voornamelijk AMD-computers, die niet meer willen opstarten nadat de patch tegen de lekken Spectre en Meltdown is geïnstalleerd.

Onderzoek

Microsoft zegt het probleem te hebben onderzocht en meldt dat het wordt veroorzaakt doordat sommige AMD-chipsets niet volledig compatibel zijn met bepaalde Windows-onderdelen, en dat de technische documentatie die nodig is om bepaalde functies van de AMD-chips aan te roepen, niet volledig is.

AMD-blokkade

Microsoft herroept nu alle updates en zorgt ervoor dat computers voorzien van een AMD-processor niet automatisch worden bijgewerkt. Het bedrijf zegt nauw samen te werken met AMD om de problemen op te lossen, maar het is nog niet bekend wanneer een definitieve - en goed werkende - update wordt uitgebracht.

Intel heeft ondertussen aangegeven om nog voor het einde van deze maand met een update te komen om de Spectre- en Meltdownbug in hun processors op te lossen.

0 Reactie(s) op: Microsoft stopt met uitrollen patches na pc-problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.