Microsoft test Zo, de opvolger van chatbot Tay

© PXimport

Microsoft test Zo, de opvolger van chatbot Tay

Geplaatst: 5 december 2016 - 07:13

Aangepast: 14 december 2022 - 14:34

Lub Snoek

Microsoft test een nieuwe chatbot, Zo, in de berichtenapp Kik. De chatbot moet de opvolger worden van de te makkelijk beïnvloedbare chatbot Tay.

Zo

De opvolger van Tay gaat Zo heten. Hoewel Microsoft de chatbot nog niet officieel heeft aangekondigd, kunnen gebruikers in een Early Acces al wel aan de slag met de nieuwe chatbot. Hoewel iedereen de bot een bericht kan sturen, is de chatbot alleen toegankelijk op de chatapp Kik. Lees ook: Samsung ontwikkelt eigen slimme assistent.

Chatbot Zo kan een gesprek voeren met gebruikers door realistische berichten te genereren. Zo geeft de Zo antwoord op vragen hoe het gaat en hoe warm het vandaag wordt.

Hitler

De eerdere chatbot van Microsoft, Tay, zat vergelijkbaar in elkaar. Deze bot genereerde antwoorden op basis van Tweets en paste zijn berichten aan op de community. Binnen 24 uur was Tay dankzij de gebruikers van Twitter veranderd in een neonazistische haatbot.

Media has no description

© PXimport

Nadat de chatbot allerlei hatelijke berichten de wereld in slingerde, haalde Microsoft Tay offline om aanpassingen te maken. Blijkbaar is tijdens het aanpassen van Tay gekozen om een volledig nieuwe chatbot te creëren.

Media has no description

© PXimport

Wie tegen de chatbot Zo over politieke overtuigingen begint, krijgt te horen dat Zo 'daar liever niet op reageert' . Bij het vragen naar Donald Trump, krijgt de vraagsteller te horen dat 'mensen verschrikkelijke dingen kunnen zeggen tijdens politieke discussies'.

Laten we hopen dat Microsoft's nieuwe chatbot er geen extreme uitlatingen op nahoudt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten