Mobiele games maakten dit jaar meeste omzet

Door: lub-snoek | 28 december 2016 11:45

Nieuws

De gamesmarkt maakte dit jaar een omzet van 87 miljard euro. Mobiele games waren in dit bedrag goed voor zo'n 39 miljard euro. Mobiele games hebben hierdoor het grootste aandeel wat omzet betreft in de gamesmarkt.

Clash

Dat blijkt uit cijfers van SuperData Research. De markt voor mobiele games heeft zijn grote omzet voornamelijk te danken aan zogenaamde freemium games als Clash of Clans en Clash Royale. Deze games kun je gratis downloaden spelen, maar door te betalen kun je sneller verder komen in het spel. Deze verleiding was blijkbaar te groot voor veel mensen, aangezien de games ruim 1,1 en 1 miljard euro. Lees ook: Windows 10 krijgt livestreaming-optie voor games.

Hoewel Pokémon Go pas aan het eind van de zomer uitkwam, bracht de mobiele game zo'n 740 miljoen dollar op. De mobiele game die dit jaar het meest opleverde was Monster Strike. Deze game was goed voor ruim 1,2 miljard euro.

League

Freemium games deden het dit jaar ook goed op de PC. League of Legends zag dit jaar voor zo'n 1,6 miljard euro aan in-game aankopen langskomen. Op PC en console waren freemium games goed voor zo'n 17,5 miljard euro, terwijl traditionele betaalde games zo'n 5 miljard opleverden. Deze laatstgenoemde categorie deed het dit jaar beter op console dan op PC.

0 Reactie(s) op: Mobiele games maakten dit jaar meeste omzet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.