MWC 2018: Dit is de Asus Zenfone Max Plus

© PXimport

MWC 2018: Dit is de Asus Zenfone Max Plus

Geplaatst: 22 februari 2018 - 13:22

Aangepast: 24 november 2022 - 13:01

Joris Peterse

Als voorproefje voor Mobile World Congres (MWC) toont Asus de Zenfone Max Plus. Een smartphone met een dualcam, groot scherm, enorme batterij, een schappelijke prijs en een naam die een beetje dubbelop is.

MWC moet voor Asus in het teken staan van de Zenfone 5, die op dinsdag 27 februari officieel aangekondigd wordt. Op de vooravond van de beurs laat Asus ook zijn goedkopere nieuwe smartphone zien: de Zenfone Max Plus, die voor zo’n 280 euro aangeboden wordt. Het toestel valt op door zijn grote 5,7 inch full-HD scherm, dat dankzij een 1 bij 2-verhouding in een relatief kleine behuizing geplaatst is.

Dualcam

Aan de achterkant is het toestel uitgerust met een dubbele camera, zodat je foto’s met scherptediepte-effect kunt schieten. Daarmee is de Zenfone Max Plus een van de goedkoopste toestellen met twee camera’s aan de achterzijde. Eveneens is de Zenfone uitgerust met een enorme batterij, met een capaciteit van 4.130 mAh. Daardoor doet het toestel een beetje denken aan de Zenfone Zoom S, die vorig jaar verscheen en eveneens over een dualcam en grote accu beschikt.

In Nederland wordt alleen de zwarte Zenfone Max Plus uitgebracht.

© PXimport

Specs

Op specificatiegebied beschikt de Zenfone Max Plus over een Mediatek-processor (1,5 GHz octacore), 3 GB werkgeheugen en 32 GB uitbreidbare opslag. Naast een geheugenkaartje kun je ook een tweede simkaart plaatsen.

Op negatieve manier valt echter op dat de Zenfone Max Plus niet over NFC beschikt, een verouderde Androidversie draait (Android 7) en een micro-usb-aansluiting aan de onderzijde heeft, terwijl usb-c intussen de nieuwe standaard is qua aansluitingen.

Beschikbaarheid

De Asus Zenfone Max Plus is vanaf 23 februari verkrijgbaar vanaf 279 euro. Er is alleen een zware uitvoering van de smartphone.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000