Nederlandstalige Google Assistent vanaf juli op de Sonos

Door: annemarie_lh | 14 mei 2019 15:00

beste speakers 2017
Nieuws

Vanaf juli is de Google Assistent eindelijk beschikbaar voor de Sonos One en Sonos Beam. Het is na Alexa (die via een omweg te activeren valt) de tweede spraakassistent die beschikbaar is op Sonos.

Met Google Assistant in de Sonos One en de Sonos Beam, of verbonden met een Google Home-product, kun je bijvoorbeeld via een Nederlandstalige spraakopdracht muziek of een tv-programma starten, het weerbericht checken, wekkers instellen, vluchtinformatie opvragen, routebeschrijvingen opvragen (die je meteen naar je Android-smartphone kunt sturen) en smarthome-apparaten bedienen. In plaats van “Schat, mag het licht uit?” wordt het voortaan dus “Google, mag het licht uit?”

Stemmenstrijd

Google Assistent is de tweede ingebouwde spraakassistent van Sonos; Alexa was de eerste. Om in Nederland Alexa aan de praat te krijgen is nogal een toer, omdat het een vooral Amerikaans (Hey Amazon!) platform is. We hebben al eerder uitgelegd wat je precies moet doen om (ook) met Alexa te kunnen praten.

Werken met Google Assistant zal makkelijker gaan, want de benodigde Sonos software-update wordt wel specifiek in Nederland uitgerold. Pas in juli, dat dan weer wel. In andere landen is Google Assistent wél direct beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Nederlandstalige Google Assistent vanaf juli op de Sonos

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.