Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

Geplaatst: 10 juli 2019 - 12:16

Aangepast: 19 oktober 2023 - 04:55

Ralph van Dodewaard

De Nintendo Switch Lite is officieel aangekondigd door Nintendo. Het compacte, lichtgewicht model lanceert op 20 september in drie kleuren.

De Nintendo Switch Lite is zojuist officieel aangekondigd. Nintendo omschrijft de nieuwe console als een compact, lichtgewicht model dat zich richt op handheld spelen. Zoals vooraf werd gedacht kan de Switch Lite niet worden verbonden met een televisiescherm en bevat het apparaat geïntegreerde Joy-Cons, welke niet losgekoppeld kunnen worden.

De Switch Lite is verkrijgbaar in de drie kleuren geel, grijs of turquoise en ondersteunt alle software die op de handheld-modus van de originele Nintendo Switch kan worden gespeeld. De geïntegreerde besturing ondersteunt echter geen trilfunctionaliteit of infrarood bewegingssensor, wat betekent dat sommige spellen beperkt of niet speelbaar zijn op de Switch Lite. Het is wel mogelijk om losse Joy-Cons te verbinden met het apparaat.

Nintendo Switch Lite

© PXimport

Nintendo Switch Lite

© PXimport

Nintendo Switch Lite

© PXimport

Het formaat van de Nintendo Switch Lite is 20,8 cm bij 9,1 cm, vergeleken met de 23,9 cm bij 10.2 cm van het originele model. De Switch Lite heeft verder een scherm van 5,5 inch dat een resolutie van 720p ondersteunt en is ongeveer even zwaar als een normaal Switch-scherm zonder Joy-Cons.

De Nintendo Switch Lite lanceert wereldwijd op 20 september 2019. Nintendo zegt in Europa geen adviesprijs voor de nieuwe console te geven, en laat dit in plaats hiervan over aan de retailers. In de Verenigde Staten is de adviesprijs 199,99 dollar.

Op 8 november wordt bovendien een speciale editie van de Switch Lite uitgebracht, genaamd de Lite Zacian en Lite Zamazenta. Deze apparaten staan in het teken van Pokémon Sword en Shield en bevatten lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de legendarische pokémon Zacian en Zamazenta.

Bekijk hieronder de aankondigingsvideo van de Nintendo Switch Lite:

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000