Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

Door: Ralph van Dodewaard | 10 juli 2019 16:16

Nintendo Switch Lite
Nieuws

De Nintendo Switch Lite is officieel aangekondigd door Nintendo. Het compacte, lichtgewicht model lanceert op 20 september in drie kleuren.

De Nintendo Switch Lite is zojuist officieel aangekondigd. Nintendo omschrijft de nieuwe console als een compact, lichtgewicht model dat zich richt op handheld spelen. Zoals vooraf werd gedacht kan de Switch Lite niet worden verbonden met een televisiescherm en bevat het apparaat geïntegreerde Joy-Cons, welke niet losgekoppeld kunnen worden.

De Switch Lite is verkrijgbaar in de drie kleuren geel, grijs of turquoise en ondersteunt alle software die op de handheld-modus van de originele Nintendo Switch kan worden gespeeld. De geïntegreerde besturing ondersteunt echter geen trilfunctionaliteit of infrarood bewegingssensor, wat betekent dat sommige spellen beperkt of niet speelbaar zijn op de Switch Lite. Het is wel mogelijk om losse Joy-Cons te verbinden met het apparaat.

Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite
Nintendo Switch Lite

Het formaat van de Nintendo Switch Lite is 20,8 cm bij 9,1 cm, vergeleken met de 23,9 cm bij 10.2 cm van het originele model. De Switch Lite heeft verder een scherm van 5,5 inch dat een resolutie van 720p ondersteunt en is ongeveer even zwaar als een normaal Switch-scherm zonder Joy-Cons.

De Nintendo Switch Lite lanceert wereldwijd op 20 september 2019. Nintendo zegt in Europa geen adviesprijs voor de nieuwe console te geven, en laat dit in plaats hiervan over aan de retailers. In de Verenigde Staten is de adviesprijs 199,99 dollar.

Op 8 november wordt bovendien een speciale editie van de Switch Lite uitgebracht, genaamd de Lite Zacian en Lite Zamazenta. Deze apparaten staan in het teken van Pokémon Sword en Shield en bevatten lichtblauwe en magenta knoppen en illustraties van de legendarische pokémon Zacian en Zamazenta.

Bekijk hieronder de aankondigingsvideo van de Nintendo Switch Lite:

0 Reactie(s) op: Nintendo Switch Lite officieel aangekondigd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.