Nokia brengt 808 PureView-techniek naar Windows Phone

Door: Elmar Rekers | 05 maart 2012 15:29

Nieuws

Nokia zal de 41 megapixel 'sensor', welke op de nieuwe 808 PureView-smartphone te vinden is, ook naar zijn Windows Phones brengen. Dat maakt Nokia's vice president Jo Harlow maandag bekend.

Nokia wist vorige week vriend en vijand te verrassen door op het Mobile World Congress de 808 PureView aan te kondigen. Een smartphone die over een 41 megapixel sensor beschikt. Hoewel deze telefoon op Nokia Belle (voorheen Symbian) draait, laat Nokia nu weten dat er plannen zijn om de sterke camera ook naar enkele Lumia-toestellen te brengen.

Cameratelefoon

In gesprek met het Finse Aamulehti bespreekt Harlow de aankomende cameratelefoon, en gaat ze in op de vraag of deze PureView-techniek ook naar hun Windows Phone-producten zal komen. "Ik kan niet zeggen wanneer dit precies gaat gebeuren, maar lang zal het niet meer duren", aldus de vice president.

De 808 PureView beschikt dus over een 41 megapixel sensor (Carl Zeiss), waarmee foto's van maximaal 38 megapixel gemaakt kunnen worden. Het toestel draait op een 1,3 GHz singlecore-processor en heeft een 4 inch-beeldscherm (360 x 640 pixels). De 808 PureView verschijnt ergens in mei voor 450 euro.

0 Reactie(s) op: Nokia brengt 808 PureView-techniek naar Windows Phone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.