OnBeep maakt een 'echte' Star Trek Communicator

© PXimport

OnBeep maakt een 'echte' Star Trek Communicator

Geplaatst: 21 augustus 2014 - 07:45

Aangepast: 16 november 2022 - 09:22

Redactie ID.nl

De op je borst te dragen walkietalkie uit Star Trek wordt werkelijkheid. Startup OnBeep wil later dit jaar een product op de markt brengen dat sterke gelijkenissen vertoont met de Communicator uit de sciencefiction serie.

De gadget heeft nog geen naam, maar maakt draadloze spraakcommunicatie, eventueel in groepen mogelijk. OnBeep maakte vandaag bekend dat het bij verschillende investeerders 6,25 miljoen dollar heeft opgehaald voor de ontwikkeling van de wearable.

Het apparaat is een soort broche die je op je borst kunt dragen of op je jas of tas kunt bevestigen. Reden voor ontwikkeling? Teveel wearables richten zich op dit moment op het concept rond de smartwatch terwijl er legio kansen liggen voor producten die zich op een specifieke toepassing richten, aldus OnBeep.

Online-only

Een vroeg prototype wordt op dit moment getest. Als het apparaat af is, zal het direct via internet verkocht worden en niet via winkels, zo liet CEO Jesse Robbins weten. Bij het bedrijfje van Robbins werken op dit moment twintig mensen die ervaring hebben opgedaan bij onder andere Apple, Google, Amazon, Splunk en Nextel.

OnBeep

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten