© PXimport

OnePlus 7-serie aangekondigd

Geplaatst: 14 mei 2019 - 14:05

Aangepast: 24 november 2022 - 13:38

Joris Peterse

Voor het eerst presenteert OnePlus meerdere smartphones tegelijkertijd. De Chinese smartphonemaker heeft de OnePlus 7-serie aangekondigd. De serie bestaat uit twee smartphones: de reguliere OnePlus 7 en de luxere OnePlus 7 Pro.

Het is voor het eerst dat OnePlus twee smartphones tegelijk aankondigt. Tot voorheen bracht OnePlus ieder half jaar één smartphone uit. Met de Pro-uitvoering, die vanaf € 709,- beschikbaar is, biedt OnePlus voor het eerst ook een smartphone aan in het allerhoogste prijssegment en laat het de dagen van premium specificaties voor ongeveer de helft van de prijs definitief achter zich.

OnePlus 7

De reguliere OnePlus 7 smartphone heeft hetzelfde ontwerp meegekregen als de OnePlus 6T, die in het najaar van 2018 verscheen. Het full-HD scherm met druppelvormige inkeping en vingerafdrukscanner onder het scherm zijn gebleven. Verschillen zitten met name in de chipset en de camera’s. Zo beschikt de OnePlus 7 over de snelste Snapdragon processor die er op dit moment is, de Snapdragon 855. De hoofdlens aan de achterzijde is een Sony IMX586 sensor, die we al eerder zagen op de Honor View 20 en Xiaomi Mi 9.

Een ander (vrijwel) onzichtbare vernieuwing is dat OnePlus stereospeakers in het toestel heeft geplaatst. Een aan de onderzijde en een aan de bovenzijde. Helaas ontbreekt (op beide toestellen) wederom een reguliere koptelefoonaansluiting. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om beide OnePlus 7-smartphones draadloos op te laden.

Zoals je van OnePlus gewend bent is er wel een snellader aanwezig, die zich wederom tot de snelste in de markt mag rekenen.

OnePlus 7

© PXimport

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro is de opvallendste uitvoering. Allereerst het formaat, het de OnePlus 7 Pro is enorm groot, en heeft zelfs een 6,7 inch scherm aan boord. Dit scherm heeft geen inkeping, afgebogen randen en minimale randen aan de boven- en onderkant. De selfiecamera heeft OnePlus in het toestel verstopt. Wanneer je deze wilt gebruiken voor bijvoorbeeld gezichtsontgrendeling of een selfie schuift deze mechanisch uit de bovenzijde van de smartphone. Wat overigens wel risico’s met zich meebrengt voor de water- en stofbestendigheid van de OnePlus 7 Pro. Ondanks dat OnePlus hier wel werk van heeft gemaakt ontbreekt bijvoorbeeld de IP68 waterdichtheids-certificering.

Het scherm zelf ondersteunt de nieuwste HDR-standaarden, heeft een hoge resolutie van 3120 bij 1440 en een hoge verversingssnelheid van 90 hertz. Dit biedt vooral voor gamers een groot voordeel. Ook onder het scherm van de OnePlus 7 Pro is een vingerafdrukscanner verwerkt. Twee speakertjes aan de boven- en onderzijde voorzien de OnePlus 7 Pro van Dolby Atmos-geluid.

De OnePlus 7 Pro beschikt over dezelfde camera’s aan de achterzijde als de gewone OnePlus 7, maar dan aangevuld met een groothoeklens. Hierdoor is het mogelijk om in- en uit te zoomen zonder kwaliteitsverlies.

OnePlus 7 Pro

© PXimport

Beschikbaarheid OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro

Beide smartphones zijn per direct verkrijgbaar. De OnePlus 7 is verkrijgbaar in het grijs en verschijnt in twee uitvoeringen: de 6GB RAM/ 128GB opslag gaat 559 euro kosten. De variant met 8 gigabyte werkgeheugen en 256 gigabyte opslag kost 609 euro. De OnePlus 7 is in juni beschikbaar.

De OnePlus 7 Pro is al eerder leverbaar: vanaf 21 mei. Deze smartphone is verkrijgbaar in de kleuren grijs, bruin en blauw. De goedkoopste versie is alleen in het grijs verkrijgbaar en beschikt over 6GB werkgeheugen en 128GB opslag voor 709 euro. Voor de OnePlus 7 Pro met 8GB werkgeheugen en 256GB opslag betaal je 759 euro. De duurste uitvoering, die weer alleen in het blauw verkrijgbaar is, kost 829 euro. Daarvoor krijg je 12GB(!) werkgeheugen en 256GB opslag.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000