Ook Oppo Reno-smartphone biedt tien keer zoom

© PXimport

Ook Oppo Reno-smartphone biedt tien keer zoom

Geplaatst: 24 april 2019 - 11:44

Aangepast: 14 december 2022 - 11:18

Rens Blom

Het Chinese Oppo brengt twee nieuwe Reno-smartphones uit in Nederland. Ze hebben een uitschuifbare frontcamera en liefst 256GB opslaggeheugen. De duurdere versie biedt bovendien tien keer hybride zoom, net als de Huawei P30 Pro.

Oppo is een zustermerk van OnePlus en zette vorig jaar voet op Nederlandse bodem. De fabrikant kwam met een handvol smartphones die tussen de 250 en 999 euro kosten. Nu introduceert Oppo de nieuwe Reno-serie, die start met drie toestellen.

Allereerst is er een 5G-toestel (Reno 5G), maar die verschijnt niet in Nederland. Oppo lanceert hier twee andere modellen, de Reno en Reno 10x Zoom.

Uitschuifbare selfiecamera

De reguliere Reno beschikt over een 6,4 inch oled-display met full-hd-resolutie. Opvallend is dat het scherm vrijwel de hele voorkant in beslag neemt. Bovenin zit geen rand, cameragat of scherminkeping voor de frontcamera. Die vind je in een schuifmechanisme dat op de bovenkant zit. Schakel je in de camera-app naar de selfiestand dan schuift de cameramodule mechanisch omhoog uit de behuizing. Sluit je de app dan klapt het mechanisme weer in. Volgens Oppo neemt het schuiven 0,8 seconden in beslag en kan het mechanisme meer dan 200 duizend keer in- en uitschuiven. Dit komt neer op honderd keer per dag, vijf jaar lang.

Media has no description

© PXimport

Achterop de Reno zit een 48 megapixel camera en een 5 megapixel lens voor portretfoto’s. Voorop zit een 16 megapixel frontcamera. De grote 3765 mAh accu laadt op via usb-c. Dit gaat via Oppo’s snellaadtechniek VOOC 3.0.Het werk- en opslaggeheugen meet 6GB en 256GB. De smartphone draait op een Snapdragon 710-processor. Andere functies zijn een vingerafdrukscanner onder het scherm, dual-sim-ondersteuning en een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting.

Topmodel biedt tien keer hybride zoom

De Reno 10x Zoom is het topmodel en valt vooral op met zijn driedubbele camera op de achterkant. De primaire lens van 48 megapixel wordt bijgestaan door een 13 megapixel telefotolens en een 8 megapixel groothoeklens. De telefotolens biedt volgens Oppo tien keer hybride zoom, ofwel inzoomen met een minimaal kwaliteitsverlies. Dit is bijzonder omdat de meeste smartphones twee of drie keer hybride zoom ondersteunen. De enige andere smartphone die tien keer hybride zoom biedt, is de onlangs gelanceerde Huawei P30 Pro.

Deze features ontbreken op de smartphone(s)

Oppo’s Reno 10x Zoom draait op een Snapdragon 855-processorm et 8GB werkgeheugen en 256GB opslaggeheugen. Het toestel heeft een 4065 mAh accu en een 6,6 inch oled-scherm met full-hd-resolutie. Net als de goedkopere Reno is hij voorzien van een vingerafdrukscanner achter het display, een usb-c-aansluiting met VOOC 3.0-snellaadtechniek en een 16 megapixel selfiecamera. Die zit in een schuifmechanisme op de bovenkant. Een ip-certificering voor water- en stofbestendigheid lijkt op beide Reno’s te ontbreken, net als draadloos opladen. De Reno 10x Zoom mist ook een 3,5mm-aansluiting.

Media has no description

© PXimport

Beide smartphones draaien op Android 9.0 (Pie) en verschijnen in het groen (ocean green) en zwart (jet black).

Prijs en beschikbaarheid

De goedkopere versie van de Oppo Reno verschijnt in mei in Nederland voor een adviesprijs van 499 euro. Het model met betere specificaties en de zoom-camera komt begin juni uit voor 799 euro. Oppo komt ook met een 5G-variant van de high-end Reno. Deze uitvoering wordt vooralsnog alleen in Zwitserland uitgebracht voor 899 euro.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000