Persoonlijke cloudopslag dankzij WD My Cloud Home-schijven

© PXimport

Persoonlijke cloudopslag dankzij WD My Cloud Home-schijven

Geplaatst: 30 augustus 2017 - 06:32

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Randolf Bouwma

Altijd je bestanden bij de hand willen hebben, maar wil je niet overal een schijf of stick mee naartoe slepen? Denk dan eens aan een externe drive met cloud-functionaliteit. Tijdens de IFA-beurs kondigt Western Digital twee modellen aan onder de My Cloud Home-naam.

Een backup maken naar de My Cloud Home gebeurt zonder tussenkomst van kabelsm hoewel er uiteraard wel gewoon een usb-poort op aanwezig is. Maar het belangrijkste aspect aan de drive is de mogelijkheid om bestanden via internet te synchroniseren.

Er is integratie met cloudopslagdiensten als Dropbox en Google Grive mogelijk, en er is ondersteuning voor Plex. De My Cloud Home-app is de spil in het geheel. Daarmee kunnen ook anderen worden uitgenodigd om van de schijf gebruik te maken.

Groottes

De My Cloud Home komt in verschillende varianten op de markt: 2, 3, 4, 6 en 8 TB. Daarnaast zijn My Cloud Home Duo-schijven onthuld, waarin twee schijven in een raid-opstelling draaien. Deze zijn zo ingesteld dat ze automatisch data kopiëren van de ene naar de andere drive, zodat je altijd een dubbele backup achter de hand hebt. Hier is de keuze 4, 8, 12 of 16 TB.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000