Puzzlephone: De simpele modulaire smartphone van Circular Devices

Door: daan-doedens | 02 december 2014 10:57

Nieuws

Een nieuwe speler in de wereld van de modulaire smartphones. Circular Devices werkt aan de zogenaamde Puzzlephone, een simpelere versie van het Project Ara van Google. Het is een toestel waarbij je losse onderdelen van je telefoon kunt vervangen of upgraden.

Het begon allemaal met het Nederlandse Phonebloks en werd verder uitgewerkt door Google. De Puzzlephone is een vereenvoudigde versie van hetzelfde concept. Niet meer elk denkbaar onderdeel van de smartphone is los te koppelen, maar de te vervangen onderdelen zijn in drie groepen verdeeld.

Toekomstmuziek

Zo heb je 'the Brain', waarin de belangrijkste elektronica en de camera zitten. Onder 'the Heart' vallen de batterij en wat minder broodnodige technische snufjes, en 'the Spine' omvat het scherm, de speakers en de vorm van het toestel zelf.

Toekomstmuziek? Dat valt mee. Als er nog wat geldschieters gevonden kunnen worden, zou de Puzzlephone al in de tweede helft van 2015 op de markt kunnen komen. De vraag is alleen of een relatief klein bedrijf als Circular Devices de concurrentie met Google's Project Ara aan kan gaan.

0 Reactie(s) op: Puzzlephone: De simpele modulaire smartphone van Circular Devices

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.