Releasedatum en prijs voor Nintendo Switch onthuld

Door: Redactie Computer!Totaal | 13 januari 2017 06:44

Nieuws

De Nintendo Switch verschijnt op 3 maart. Dit kondigde Nintendo vandaag aan tijdens hun presentatie in Tokyo.

Een specifieke adviesprijs voor Europa is niet genoemd, dit mogen de winkels zelf bepalen. In Amerika gaat het apparaat 299,99 dollar kosten. De Nintendo Switch lanceert op 3 maart tegelijkertijd in Japan, de Verenigde Staten en Europa.

Inbegrepen bij de Switch zijn het systeem zelf, een dock om op de tv te kunnen spelen, twee Joy-Con controllers, een grip-controller waar de Joy-Con controllers in kunnen worden geschoven, polsbandjes en bijbehorende kabels. De Switch wordt aangeboden in twee kleurencombinaties. De een is de grijze kleur die in oktober vorig jaar al werd getoond in de aankondigingsvideo, de ander heeft neon rode en neon blauwe Joy-Con controllers.

De Joy-Con controllers bevatten HD Rumble, waardoor de kleinste bewegingen te voelen zijn. Hiernaast werd getoond dat elke Joy-Con ook een L- en R-knop bevatten. Verder werd bekendgemaakt dat het scherm van de Switch een touchscreen heeft met een resolutie van 1280x720 en dat de batterijduur van de Switch tussen de 2,5 en 6 uur ligt. Dit verschilt per game. Tijdens het spelen zonder dock kan de Switch worden opgeladen met een USB-C kabel.

Tijdens de presentatie werd tevens aangekondigd dat het systeem regiovrij is. Dit betekent dat elk geïmporteerd spel werkt met de Europese versie van de Switch.

Nintendo kondigde ook een online netwerk aan voor multiplayer. De dienst is tot deze herfst gratis beschikbaar. Hierna moeten spelers betalen om online te kunnen spelen. Het is nog onbekend hoeveel dit gaat kosten.

0 Reactie(s) op: Releasedatum en prijs voor Nintendo Switch onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.