Samsung Galaxy Note 9 onthuld - specs en prijs bekend

© PXimport

Samsung Galaxy Note 9 onthuld - specs en prijs bekend

Geplaatst: 9 augustus 2018 - 13:31

Aangepast: 24 november 2022 - 13:14

Randolf Bouwma

Samsung kondigt vandaag zoals verwacht de Galaxy Note 9 aan. Zaken als specificaties en de prijs zijn nu officieel bekend. Duidelijk is dat het bedrijf hiermee de concurrentie omver wil blazen, maar daarvoor moet je ook behoorlijk diep in de portemonnee tasten. Geloof het of niet, de snelste versie van de Note 9 is nog duurder dan de iPhone X.

De Samsung Galaxy Note 9 komt in twee uitvoeringen op de markt. Een standaard versie met 6 GB ram en 128 GB opslagruimte voor 999 euro, en een duurdere variant met 8 GB ram en 512 GB opslag voor maar liefst 1249 euro. Wie voor 23 augustus een bestelling plaatst en er voor kiest om een oude Samsung-telefoon of Galaxy Note in te leveren, krijgt respectievelijk 100 of 200 euro korting op het aankoopbedrag.

Naast de bovenstaande verschillen bieden beide versies verder dezelfde specificaties. Te beginnen met een super amoled display dat 6,4 inch groot is - íets groter dan het 6,3 inch scherm van de Galaxy Note 8. De maximale schermresolutie is 2960 x 1440 pixels, net zoals bij de Note 8 het geval is. Om de batterij te besparen, is de resolutie standaard naar full hd teruggeschroefd.

Galaxy Note 9

© PXimport

Over die accu gesproken, die heeft een flinke capaciteit van 4000 mAh. Het is de eerste keer dat Samsung zo'n hoge capaciteit levert in zijn premium toestellenlijn. Er is een wezenlijk verschil op te merken met de Note 8, die een batterij van 3300 mAh aan boord heeft. Opnieuw is er ondersteuning voor snelladen en draadloos opladen.

Galaxy Note 9 camera en verbetere S Pen

De camera-opstelling is gelijk aan die van de Galaxy S9 Plus: een dubbele camera met elk een resolutie van 12 megapixel, waarvan een groothoeklens en een telelens. Ook is het aanpasbaar diafragma overgenomen, Samsungs geheime wapen waarmee de camera's onder allerlei lichtomstandigheden de beste foto's maken.

Een onderscheidend kenmerk van de Note-serie is altijd de meegeleverde stylus geweest. Ook deze S Pen heeft een upgrade gekregen. Zo is deze nu voorzien van bluetooth low energy, waardoor de pen van verder af ook werkt. Zo kun je op afstand foto's maken door op de pen te klikken of blader je er mee door dia's tijdens een Powerpoint-presentatie.

Samsung Galaxy Note 9 onthuld - specs en prijs bekend-15786919

© CIDimport

Releasedatum en uitvoeringen

De docking station DeX wordt tevens ondersteund. Door daar een toetsenbord, muis en monitor op aan te sluiten, kun je de Note 9 tot desktop omtoveren. Deze gadget debuteerde vorig jaar al in combinatie met de Galaxy S8-lijn. Met de Note 9 richt Samsung zich met name op zakelijke klanten, die dit wellicht ook waarderen. Tot slot is de Note 9 waterdicht, stofbestending en draait het toestel op Android 8.1.

Fortnite-spelers hebben straks een leuk extraatje. De populaire online shooter is op veel verschillende telefoons te spelen, maar op de Note 9 krijgen ze een speciale Galaxy-skin. Op oudere Galaxy-telefoons is Fortnite nu al te downloaden. Na 30 dagen komt de game ook beschikbaar voor andere Android-toestellen.

Beide Samsung Galaxy Note 9-modellen zijn vanaf 24 augustus te koop. Het basismodel komt uit in de kleuren Ocean Blue, Midnight Black en Lavender Purple. De duurste variant is alleen als Midnight Black-versie te koop.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000