Samsung Galaxy S9 verschijnt op 16 maart

© PXimport

Samsung Galaxy S9 verschijnt op 16 maart

Geplaatst: 16 januari 2018 - 09:00

Aangepast: 13 december 2023 - 15:26

Mark Gamble

De nieuwe Samsung Galaxy S9 en S9+ worden tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd, maar het is volgens een maker van behuizingen nu ook bekend wanneer de telefoon te bestellen en te koop is.

De Samsung Galaxy S9 wordt officieel gelanceerd op het MWC in Barcelona. Volgens Tech-twitteraar Evan Blass van EvLeaks zou een hoge baas bij een maker van behuizingen bekend hebben gemaakt hoe de lancering van het nieuwe vlaggenschip van Samsung gaat verlopen.

Presentatie en release

De telefoon zou volgens het bericht op 26 februari worden gelanceerd. Daarna volgt op 1 maart de mogelijkheid om het toestel in de pre-order te bestellen. Vanaf 16 maart is het toestel te koop.

Opvolger

De Samsung Galaxy S9 en de S9+ zijn de opvolgers van de begin 2017 gelanceerde Galaxy S8. Exacte specificaties zijn nog niet bekend, maar het toestel krijgt een geïntegreerde vingerscanner in het display aan de voorkant, krijgt het een 5,8 inch SuperAMOLED-scherm met een resolutie van 2960x1440 en een octa core-processor. Als werkgeheugen wordt 6 GB naar alle waarschijnlijkheid toegepast en blijft de 3.5mm koptelefoonaansluiting bestaan. Uiteraard is het toestel straks voorzien van Android 8.0 Oreo.

Accucapaciteit

Eerder lekte de Braziliaanse keuringsdienst al de specificaties van de accu's in de S9 en S9+. Dergelijke onderdelen moeten altijd gekeurd worden, maar doorgaans gebeurt dat achter gesloten deuren. Maar door het publiceren van de informatie is wel bekend geworden dat beide toestellen dezelfde capaciteit behouden als hun voorgangers, namelijk respectievelijk 3000 en 3500 mAh.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000