Samsung kondigt slimme speaker aan: Galaxy Home

© PXimport

Samsung kondigt slimme speaker aan: Galaxy Home

Geplaatst: 9 augustus 2018 - 14:07

Aangepast: 24 november 2022 - 13:14

Randolf Bouwma

Mening techbedrijf heeft er al eentje en Samsung kan dan natuurlijk niet achterblijven. De Zuid-Koreaanse firma kondigt de Galaxy Home aan, een slimme speaker met Bixby als spraakassistente van dienst.

De speaker is op hetzelfde evenement aangekondigd als de nieuwe Galaxy Note 9, maar er werd slechts vluchtig over gesproken. De meeste details volgen op een later moment. Wel werd er alvast een tipje van de sluier opgelicht.

De microfoons van de Galaxy Home bezitten 'far field voice recognition', wat wil zeggen dat de speaker je overal in de kamer kan verstaan. Je hoeft er niet recht tegenaan te praten. Soundsteer is daarnaast een techniek die de muziek je laat achtervolgen. Of je nu links of rechts van de speaker zit, of juist precies er voor, de muziek moet op deze manier altijd op zijn best klinken.

Samsung heeft met de Galaxy Home duidelijk de Google Home, Apple HomePod en Amazon Echo op de korrel. Meer details volgen later, waaronder de adviesprijs.

Spotify-integratie

Een belangrijke partner voor Samsung is niemand minder dan Spotify. Deze streamingdienst is op verschillende manieren geïntegreerd met de Galaxy Home. Zo kun je thuis snel verder luisteren naar een nummer dat je onderweg op je telefoon luisterde.

Over het algemeen werkt de speaker met spraakcommando's, maar op de bovenkant zitten ook fysieke knoppen. Verder is de SmartThings Hub ingebouwd voor het aansturen van internet-of-things-apparaten, zoals slimme lampen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000