Samsung kondigt slimme speaker aan: Galaxy Home

Door: Randolf Bouwma | 09 augustus 2018 18:07

Nieuws

Mening techbedrijf heeft er al eentje en Samsung kan dan natuurlijk niet achterblijven. De Zuid-Koreaanse firma kondigt de Galaxy Home aan, een slimme speaker met Bixby als spraakassistente van dienst.

De speaker is op hetzelfde evenement aangekondigd als de nieuwe Galaxy Note 9, maar er werd slechts vluchtig over gesproken. De meeste details volgen op een later moment. Wel werd er alvast een tipje van de sluier opgelicht.

De microfoons van de Galaxy Home bezitten 'far field voice recognition', wat wil zeggen dat de speaker je overal in de kamer kan verstaan. Je hoeft er niet recht tegenaan te praten. Soundsteer is daarnaast een techniek die de muziek je laat achtervolgen. Of je nu links of rechts van de speaker zit, of juist precies er voor, de muziek moet op deze manier altijd op zijn best klinken.

Samsung heeft met de Galaxy Home duidelijk de Google Home, Apple HomePod en Amazon Echo op de korrel. Meer details volgen later, waaronder de adviesprijs.

Spotify-integratie

Een belangrijke partner voor Samsung is niemand minder dan Spotify. Deze streamingdienst is op verschillende manieren geïntegreerd met de Galaxy Home. Zo kun je thuis snel verder luisteren naar een nummer dat je onderweg op je telefoon luisterde.

Over het algemeen werkt de speaker met spraakcommando's, maar op de bovenkant zitten ook fysieke knoppen. Verder is de SmartThings Hub ingebouwd voor het aansturen van internet-of-things-apparaten, zoals slimme lampen.

0 Reactie(s) op: Samsung kondigt slimme speaker aan: Galaxy Home

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.