Samsung lanceert vernieuwde Galaxy A

© PXimport

Samsung lanceert vernieuwde Galaxy A

Geplaatst: 2 januari 2017 - 07:49

Aangepast: 24 november 2022 - 12:19

Lub Snoek

Vandaag heeft Samsung twee vernieuwde Galaxy A-modellen aangekondigd. Het verschil tussen de modellen zit 'm in de schermgrootte en hardware; de Galaxy A5 heeft een display van 5,2 inch, terwijl de A3 een schermgrootte heeft van 4,7 inch. Beide modellen hebben een betere camera en zijn voorzien van nieuwe functies.

Verfijnd

Dankzij de metalen behuizing van de Galaxy A voelt deze goedkopere smartphone toch vrij premium aan. Net als de vorige modellen heeft de smartphone een afgeronde achterkant. De Galaxy A is verkrijgbaar in de kleuren Black Sky, Gold Sand en Peach Cloud. De smartphone heeft daarnaast een betere batterij en is voorzien van een reversible USB Type-C poort. Lees ook: Galaxy S8 krijgt gebogen, randloos scherm.

De nieuwe smartphone van Samsung kan snel opladen dankzij Fast Charging en heeft een uitbreidbaar geheugen. Met een microSD-kaart kun je de Galaxy A tot wel 256GB aan opslaggeheugen geven. De Galaxy A5 wordt aangestuurd met een 1.9GHz Octa Core processor en heeft 3GB aan werkgeheugen, de processor van de Galaxy A3 heeft een rekensnelheid van 1.6 GHz en heeft 2GB aan werkgeheugen.

Contrast

Samsung heeft ook de camera's verbeterd. Beide camera's op de Galaxy A5 tellen 16MP (F1.9). Hiermee kun je met zowel de selfie-camera als normale camera scherpe foto's maken. De A3 heeft wel twee verschillende camera's, de camera aan de achterkant telt 13MP, terwijl de selfie-camera 8MP telt.

De verschillen tussen de twee modellen zie je terug in de adviesprijs van 329 euro voro de Galaxy A3 en 428 euro voro de Galaxy A5. De toestellen zijn vanaf 3 februari verkrijgbaar in de kleuren Black Sky, Gold Sand en Peach Cloud.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten