CES 2018: Samsung toont 146 inch MicroLED-tv

Door: Mark Gamble | 08 januari 2018 10:07

Nieuws

Samsung presenteert op CES zijn eerste microled-smart-tv. De modulaire televisie met deze nieuwe led-technologie biedt volgens Samsung beter kleur- en lichtbereik.

Het op de CES getoonde scherm heeft een diagonaal van 146 inch, ofwel zo'n 3 meter 70. De MicroLED technologie kan toegepast worden op modellen van alle grootte, maar met deze zogeheten 'Wall' van Samsung wil het bedrijf vooral de mogelijkheden demonstreren.

MicroLED

Met MicroLED is het niet meer nodig om de pixels via een achtergrondlicht te verlichten, maar kunnen ze dit uit zichzelf. Ook zijn geen speciale kleurenfilters meer nodig. Hierdoor kan een randloos scherm worden gebruikt omdat er minder techniek nodig is voor de verlichting van het scherm.

Meegroeiend scherm

Volgens Samsung is de nieuwe MicroLED-techniek ook geschikt om een scherm groter te maken door er extra modules tegenaan te plaatsen, bijvoorbeeld aan de zijkant of bovenkant. Omdat alle pixels individueel werken, kan dat eenvoudiger dan bij conventionele schermen. Samsung heeft nog geen prijzen uit de doeken gedaan of bekend gemaakt wanneer schermen met MicroLED-technologie te koop zijn.

0 Reactie(s) op: CES 2018: Samsung toont 146 inch MicroLED-tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.