Sennheiser op IFA 2018: Audio voor sporters en gamers

© PXimport

Sennheiser op IFA 2018: Audio voor sporters en gamers

Geplaatst: 31 augustus 2018 - 10:28

Aangepast: 16 november 2022 - 10:32

Randolf Bouwma

Audiofabrikant Sennheiser houdt het bescheiden op de IFA-beurs te Berlijn en kondigt daar twee nieuwe producten aan die zich op specifieke doelgroepen. De Momentum Wireless-dopjes zijn voor sporters en de GSP 550 is een koptelefoon voor gamers.

De Momentum Wireless-oordoppen bieden 7-mm dynamische drivers en ondersteunen zowel de AAC-codec als aptX ter verbetering van de audiokwaliteit via bluetooth. De Transparent Hearing-functie zorgt er voor dat omgevingsgeluid wordt doorgelaten, een must voor bijvoorbeeld hardlopers die met andere verkeersdeelnemers rekening moeten houden.

De ingebouwde dubbele directionele microfoons zorgen ervoor dat je goed verstaanbaar bent in rumoerige omgevingen, niet alleen tijdens het bellen maar ook om spraakopdrachten richting Siri of de Google Assistent goed te laten verlopen. De dopjes gaan vier uur mee op een oplaadbeurt en het opladende hoesje maakt daar maximaal 12 uur van.

In tegenstelling tot de concurrentie wordt opgeladen via usb-c in plaats van micro-usb. De belangrijkste concurrenten zijn de Bose SoundSport Free, de Jaybird Run en de Sony WF-SP700N. Die hebben alle drie een adviesprijs van 199,99 euro. De Momentum valt nog duurder uit: 299 euro.

GSP 550 met 7.1-audio

Voor gamers komt Sennheiser met de GSP 550. Daarvan zou je op basis van de naam verwachten dat deze qua prijs tussen de GSP 500 en de GSP 600 wordt gepositioneerd, maar dat ligt genuanceerder. Met een adviesprijs van 249 euro is de 550 even duur als de 600, terwijl de 550 7.1-audio biedt en de 600 niet.

Lees hier de Sennheiser GSP 600 review.

Media has no description

© PXimport

Qat betreft vormfactor is opnieuw sprake van een hoofdband die op de kaaklijn af te stellen is voor een beter draagcomfort. De kantelbare microfoon heeft ruisonderdrukking zodat je teamleden je altijd goed kunnen verstaan. Zodra je deze omhoog klapt, wordt geluid automatisch gedempt. De headset is vanaf oktober te koop.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000