Sonos presenteert compacte soundbar Sonos Beam

© PXimport

Sonos presenteert compacte soundbar Sonos Beam

Geplaatst: 7 juni 2018 - 05:54

Aangepast: 14 december 2022 - 11:32

Redactie ID.nl

Sonos heeft tijdens een evenement in San Fransisco de Sonos Beam aangekondigd. Het is een compacte soundbar voor je televisie die dankzij vijf microfoons ook kan worden bediend met stembediening.

Volgens Sonos ondersteunt de Beam 49 verschillende muziekdiensten. Je kunt de muziek bedienen met zowel de app van Sonos als de app van de muziekdienst zelf. Tijdens het evenement gaf Sonos aan de ondersteuning van Alexa door te voeren in meerdere Europese landen. Nederland werd niet genoemd, en het is niet duidelijk wanneer de ondersteuning van Alexa op de Beam naar de Benelux komt.

Televisie

De Sonos Beam is 65 centimeter breed en is bedoeld om voor je televisie te plaatsen. De soundbar is voorzien van een hdmi arc-ingang, en net als de Sonos Playbase is er een ethernetpoort aanwezig. Voor het produceren van geluid is de Beam uitgerust met een tweeter en vier drivers, waarvan er twee in de hoeken van de soundbar zijn geplaatst. Hierdoor kan de nieuwe soundbar van Sonos een driekanaals geluidsbeeld genereren, zijnde links, midden en rechts.

Media has no description

© PXimport

Zoals alle Sonos-speakers maakt de Beam onderdeel uit van het Sonos home sound system, wat betekent dat je met behulp van twee Sonos One-speakers een surround-instelling kunt neerzetten en met behulp van een Sonos Sub wat extra bas aan het geluidsbeeld kan toevoegen.

De Sonos Beam is vanaf 17 juli verkrijgbaar voor 449 euro, in de kleuren zwart en wit. In diezelfde maand wordt de Beam, evenals enkele andere Sonos-speakers, via een software-update voorzien van AirPlay 2, waardoor gebruikers van iOS direct muziek van hun apparaten kunnen streamen naar een speaker.

Sonos presenteert compacte soundbar Sonos Beam-15082296

© CIDimport

Sonos presenteert compacte soundbar Sonos Beam-15082296

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000