Sonos presenteert PLAYBASE

Door: Lub Snoek Lub Snoek | 07 maart 2017 06:01

Nieuws

Sonos heeft maandag in Amsterdam zijn nieuwste product voor de woonkamer gepresenteerd: de PLAYBASE. De speaker is bedoeld als voetstuk voor je televisie en is met name geschikt voor televisies die op een meubel staan.

De geroemde fabrikant van verschillende streaming audio speakers had al een speaker in het assortiment voor de televisie: de Sonos PLAYBAR. Volgens Sonos hangen 7 op de 10 televisiekijkers zijn of haar tv echter niet aan de muur, waardoor een soundbar bij televisies met een kortere voet in de weg kan zitten. Lees ook: Spotify-ondersteuning voor Sonos.

Voor die woonkamers heeft Sonos de PLAYBASE ontwikkeld. Deze plateau-vormige speaker plaats je onder je televisie, waardoor zowel het beeld als het geluid alle ruimte krijgt. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact en een optische kabel naar je televisie.

Woofer

De PLAYBASE heeft zijn brede geluidsweergave te danken aan de naar buiten gerichte speakers op de hoeken. Dit zijn functies die de nieuwe speaker heeft overgenomen van de Sonos PLAY:5. Wat de PLAYBASE onderscheidt van zowel de concurrentie als andere producten uit het assortiment van Sonos, is de ingebouwde subwoofer. Een groot deel van de ontwikkeltijd van de PLAYBASE zat in het ontwerpen van een subwoofer die ook in een kleine behuizing tot zijn recht komt. Door de lucht die de woofer verplaatst slim de ruimte te geven in de PLAYBASE, zijn de lage tonen verrassend krachtig voor een geïntegreerde subwoofer.

Door de luchtbuis kan de woofer relatief veel lucht verplaatsen.

Inclusief woofer telt de PLAYBASE 10 speakers, verstopt achter een grille met 43.000 individueel geboorde gaatjes. Deze gaatjes worden groter naarmate ze dichter bij de zijkant komen. Doordat de lage tonen aan de achter- en zijkant worden weergegeven, krijgen die meer ruimte om lucht te verplaatsen door de grille. Ook het logo aan de voorkant is ‘akoestisch doorzichtig’, waardoor er geen sprake is van een onderbreking in de geluidsweergave.

Keuze

Met de komst van de PLAYBASE, zullen liefhebbers van Sonos kunnen kiezen tussen de nieuwe PLAYBASE en de soundbar van Sonos, de PLAYBAR. Hoewel de speakers elkaar overlappen qua functionaliteit, is de PLAYBASE door de geïntegreerde subwoofer vooralsnog een compactere oplossing. Voor televisies die aan de muur hangen is een soundbar vooralsnog een praktischere oplossing.

De PLAYBAR kun je draadloos verbinden met de Sonos SUB.

Voor liefhebbers is een ingebouwde subwoofer natuurlijk geen reden om geen aparte subwoofer aan te sluiten. Door de Sonos SUB draadloos te koppelen met de PLAYBASE, komen de lage tonen nog sterker naar voren. Daarnaast kun je ook kleinere speakers als de Sonos PLAY:1 op het geheel aansluiten, waardoor je een volledig draadloze 5.1 geluidsinstallaties in je woonkamer hebt.

Je kan de PLAYBAR uitbreiden tot een 5.1 set.

De PLAYBASE komt in april naar Nederland met een adviesprijs van 799 euro.

0 Reactie(s) op: Sonos presenteert PLAYBASE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.