Soundcloud Go nu ook in Nederland

© CIDimport

Soundcloud Go nu ook in Nederland

Geplaatst: 28 maart 2017 - 05:42

Aangepast: 24 november 2022 - 12:27

Lub Snoek

Soundcloud heeft zijn betaalde abonnementen, Soundcloud Go en Soundcloud Go+ nu ook uitgerold in Nederland. De streamingdienst was al langer beschikbaar in andere landen.

Abonnement

Met een abonnement van 5,99 of 9,99 euro per maand, kunnen gebruikers zonder reclame genieten van miljoenen nummers. Het verschil zit 'm dan ook in het aantal beschikbare nummers. Met Soundcloud Go hebben gebruikers toegang tot 120 miljoen nummers, terwijl ze met Soundcloud Go+ toegang hebben tot ruim 150 miljoen nummers. Soundcloud Go+ is vooral interessant door de toegang tot grotere artiesten zoals David Bowie, Beyoncé en Coldplay. De betaalde dienst van Soundcloud is in maart 2016 gelanceerd in de Verenigde Staten, bijna precies een jaar geleden. Lees ook: 12 tips om alles uit Spotify te halen.

Spotify

Met de betaalde abonnementen wil Soundcloud ook in Nederland de concurrentie aangaan met Spotify en Apple Music. De combinatie van bekende artiesten en underground artiesten die de dienst als voornaamste podium gebruiken, geven Soundcloud een interessant aanbod. Soundcloud is opgericht in 2008 en telt zo'n 175 miljoen luisteraars. Soundcloud heeft al jaren een groot aanbod aan zolderkamerartiesten die, met hun luisteraars, een hechte community vormen.

Verlies

Hoewel Soundcloud nu de strijd lijkt aan te gaan met Spotify, ging eerder nog het gerucht dat Spotify de Zweedse muziekdienst zou overnemen. Ondanks een stijging in de jaaromzet van 1,37 miljoen euro in 2010 naar 21,1 miljoen euro in 2015, nam ook het verlies flink toe. Volgens de verantwoordelijke voor het verdienmodel van Soundcloud was dit met name te wijten aan toenemende inversteringen. Verwacht wordt dat Soundcloud dit jaar tweeënhalf keer zoveel omzet gaat generen als in 2016.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000