TomTom verbetert zijn fitness- en navigatiesoftware

Door: Randolf Bouwma | 31 augustus 2017 10:44

tomtom fitness
Nieuws

TomTom kondigt tijdens de IFA geen nieuwe gadgets aan, maar introduceert wel software-updates voor zijn bestaande fitness- en navigatieproducten. Zo gedragen de Spark 3 en Runner 3 zich straks meer als smartwatches.

De Cardio-varianten van de TomTom Runner 2, 3, Spark, Spark 3 en Adventurer krijgen in september een update, waarna ze een zogeheten VO2 max-score kunnen meten. Specifiek wordt daarmee 'de maximale hoeveelheid zuurstof die een persoon kan benutten per minuut voor hun lichaamsgewicht' bijgehouden.

Op basis daarvan wordt een fitnessleeftijd opgesteld. Als die lager is dan je daadwerkelijke leeftijd, weet je dat je gezonder dient te leven. Gepersonaliseerde workouts helpen je vervolgens om ieder dag genoeg fitnesspunten te scoren, zodat je fitnessleeftijd op den duur weer overeenkomt met je gewone leeftijd.

Een nieuwe autopause-functie zorgt ervoor dat de trackers stoppen met meten zodra je even stilstaat, voor een accurater resultaat. De horloges in kwestie kunnen na de update ook binnenkomende meldingen van je smartphone tonen, zoals notificaties van sociale media en inkomende telefoongesprekken.

Samenwerking TripAdvisor

Op navigatiegebied kondigt TomTom nog een samenwerking aan met TripAdvisor. Sinds kort biedt TomTom met Road Trips een dienst aan die je naar bijzondere plekken in de wereld helpt navigeren. Dankzij de nieuw geïntegreerde informatie van TripAdvisor komen daar tal van restaurants en hotels bij.

De routes zijn vervolgens via wifi naar de navigatiesystemen van TomTom te versturen, zolang die daar over beschikken. Recente modellen zijn de TomTom Via 53 en kastjes uit de Go-serie. De TripAdvisor-plekken worden in oktober toegevoegd.

0 Reactie(s) op: TomTom verbetert zijn fitness- en navigatiesoftware

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.