Twitter introduceert woordfilter

Door: lub-snoek | 16 november 2016 09:24

Twitter
Nieuws

Twitter laat gebruikers woorden filteren in hun notificaties. Zo kunnen kwetsende woorden en opmerkingen worden geweerd voordat de gebruiker ze onder ogen komt.

Emoji

Twitteraars kunnen zelf bepalen wat ze niet meer willen zien. Zo kunnen gebruikers niet alleen hashtags en emoji's filteren, maar ook volledige zinnen en gebruikersnamen. Lees ook: Meer dan de helft van de internetgebruikers heeft last van censuur.

Je kan het woordenfilter instellen in de app voor Android en iOS, onder het kopje notificatie-instellingen. Twitter sluit niet uit dat de 'verboden woorden' die je instelt wel te zien zijn in zoekresultaten.

Gesprekken

Naast het filteren van woorden kunnen gebruikers ook gesprekken dempen waar ze ongewild bij betrokken zijn. Zo krijg je geen meldingen meer van gesprekken waarin je ooit bent getagd. Deze beslissing is later terug te draaien in de Instellingen.

Het sociale platform maakte al eerder werk van het voorkomen van overlast. Zo konden gebruikers gedrag dat gericht was op iemands etniciteit, herkomst, seksuele geaardheid, geslachtsidentiteit, religieuze keuze, leeftijd, handicap of ziekte al melden bij de klantenservice.

Instagram

Twitter is niet het eerste sociale medium die gebruikers woorden laat filteren. Instagram gaf gebruikers die vaak reacties krijgen al eerder de functie om specifieke reacties te filteren.

Reacties met een haatdragende boodschap of specifieke woorden worden gefilterd.

Hoewel deze functie momenteel alleen beschikbaar is voor de grotere Instagram-gebruikers, zal de functie binnenkort worden uitgerold voor alle gebruikers van het foto-platform.

0 Reactie(s) op: Twitter introduceert woordfilter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.