Updates voor Windows 10 worden een stuk kleiner

Door: lub-snoek | 04 november 2016 14:01

Nieuws

Microsoft beweert al tijdenlang dat de updates voor Windows 10 kleiner worden en we hebben er dan ook lang op moeten wachten. Toch begint het er nu sterk op te lijken dat de updates voor Microsofts nieuwste besturingssysteem aanzienlijk gaan krimpen.

UUP

Microsoft laat op hun website weten dat ze een nieuw systeem gaan introduceren om updates door te voeren. Een Unified Update Platform (UUP) moet ervoor zorgen dat de updates die de gebruikers van Windows 10 geregeld onder ogen krijgen aanzienlijk kleiner worden. Lees ook: 300 miljoen minder gebruikers voor Microsoft-browsers.

Naast de grootte van de updates, is er een efficiëntere manier gevonden om op apparaten met Windows 10 naar updates te zoeken. Zo kost het voor mobiele apparaten minder data en energie om de nieuwste versie van het besturingssysteem te downloaden en installeren.

Alleen updates

Doordat Microsoft alleen de veranderde onderdelen in de update zet, kunnen de updates zo'n 35% kleiner worden. Naast het schrappen van onnodige onderdelen in de update, gaat Microsoft dezelfde update-techniek toepassen op mobiele apparaten als men nu gewend is bij PC's.

Met de mobiele versie van Windows 10 moesten gebruikers soms meerdere updates installeren om de nieuwste versie op hun smartphone te kunnen gebruiken. Met behulp van UUP kunnen gebruikers, net als op hun PC of laptop, hun apparaat in één keer naar de nieuwste versie updaten.

0 Reactie(s) op: Updates voor Windows 10 worden een stuk kleiner

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.