Verander je muisaanwijzer in Windows

Door: Daan Doedens | 05 april 2018 15:44

muisaanwijzer veranderen
How To

Het uiterlijk van Windows staat redelijk vast. Je kunt tot op zekere hoogte je eigen draai geven met kleurenschema’s en achtergronden, maar daar houdt het zo’n beetje op. Er zijn apps die je meer mogelijkheden geven, maar één ding kan je makkelijk zelf: je muisaanwijzer veranderen in Windows is namelijk een fluitje van een cent.

Windows gebruikt standaard de welbekende muiscursor, een zwart of wit pijltje met een dun pootje. Links worden aangetoond met een handje, en als je even moet wachten zie je een draaiende cirkel. Maar wist je dat dat veel leuker kan? Je kunt namelijk je eigen (of, veel makkelijker, die van iemand anders) muisaanwijzers gebruiken.

Muisaanwijzers downloaden

Eerst moet je op zoek naar een leuke set aanwijzers. Hier vind je er een paar, maar even googlen levert genoeg alternatieven op. Ook op websites als Deviant Art staan talloze aanwijzers die je gratis kunt downloaden. Kwestie van even zoeken en bekijken welke je leuk vindt.

muisaanwijzer veranderen
Sommige aanwijzers lijken niet eens meer op een gewone muis.

Muisaanwijzers instellen

De makkelijkste manier om muisaanwijzers te installeren is via het .inf-bestand dat vaak in het zipje wordt meegeleverd. Als je het zipje hebt uitgepakt en in een map hebt geplaatst waarvan je zeker weet dat je hem niet per ongeluk verwijdert, kun je in Windows 10 via Start / Configuratiescherm / Hardware en geluiden / Apparaten en printers / Muis naar het tabje Aanwijzers gaan. In Windows 7 ga je naar Start / Configuratiescherm / Muis / Aanwijzers.

Als je in de vorige stap het het .inf-bestand hebt geïnstalleerd, staan de nieuwe aanwijzers als het goed is in de lijst onder het kopje Schema. Als er geen .inf-bestand in de map zat of je kunt het niet installeren (bijvoorbeeld omdat je geen adminrechten hebt), moet je handmatig de aanwijzers toevoegen.

Muisaanwijzers veranderen

Klik op de eerste keuze onder Aanpassen, Normale selectie, en vervolgens op Bladeren. Zoek de map op waarin je de aanwijzers hebt geplaatst en zoek de juiste aanwijzer (meestal krijgen de aanwijzers dezelfde naam als in de lijst onder Aanpassen, maar dan in het Engels). Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen welke aanwijzer je wanneer wil gebruiken.

Herhaal dit voor de hele lijst en klik als je klaar bent op Opslaan als…. Vul een naam in, klik op OK en nogmaals op OK. Je muisaanwijzer is nu gewijzigd.

Bonustip

Als je de handmatige manier gebruikt, kun je zelfs meerdere verzamelingen aanwijzers downloaden en de leukste eruit pikken. Ben je echt in een creatieve bui? Maak dan zelf je eigen aanwijzers met een programma als AniTuner.

0 Reactie(s) op: Verander je muisaanwijzer in Windows

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.