Vouwbare Samsung Galaxy Z Flip specs en beelden gelekt

Door: Randolf Bouwma | 29 januari 2020 09:47

Nieuws

Na de Galaxy Fold heeft Samsung vermoedelijk opnieuw een vouwbare smartphone in ontwikkeling. Van de Samsung Galaxy Z Flip zijn nu de specificaties en de eerste afbeeldingen gelekt.

In tegenstelling tot de Fold, vouwt de Z Flip in de lengte dicht. Daardoor lijkt het toestel meer op de dicht te klappen telefoons van weleer. Het vouwbare scherm zou zijn gemaakt van 'ultra thin glass', wat steviger zou moeten zijn dan het display van de Fold. Dat scherm raakte snel beschadigd, een van de redenen waarom dat toestel een tijdje uitgesteld werd. De Galaxy Fold kopen kan nu wel weer.

De gelekte specificaties zijn afkomstig van de Duitse site WinFuture. Aan de achterkant is sprake van twee camera's, waarvan eentje met groothoeklens. Ernaast zit een bijna verborgen tweede schermpje, dat altijd aan staat en informatie toont zoals de tijd en binnengekomen meldingen. De vingerafdrukscanner zou aan de zijkant zitten en dus niet in het scherm, zoals bij veel andere hedendaagse Galaxy's.

Processor, opslagruimte en meer

Andere specs waarover wordt gesproken zijn de Qualcomm Snapdragon 855+-processor, 8 GB werkgeheugen en een accucapaciteit van 3.300 mAh. De interne opslagruimte betreft 256 GB, deze is níet uit te breiden omdat er geen sd-kaartje in past. De prijs wordt geschat op zo'n 1.500 euro. De verwachting is dat de Galaxy Z Flip tegelijkertijd met de Galaxy S20 wordt onthuld en vanaf 14 februari te koop is.

0 Reactie(s) op: Vouwbare Samsung Galaxy Z Flip specs en beelden gelekt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.