Wat gebeurt er met een gestolen smartphone?

Door: lub-snoek | 28 november 2016 09:59

Nieuws

Wat gebeurt er met je telefoon als die gestolen wordt? Gebruikt de dief ‘m voor persoonlijk gebruik, of wordt hij volledig gewist en doorverkocht? In de documentaire Find my Phone is Anthony van der Meer op zoek gegaan naar het antwoord op deze vragen.

Student

Anthony van der Meer is student aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Toen zijn telefoon werd gestolen, werd hij nieuwsgierig naar het tweede leven van een gestolen telefoon. Hij besloot om een loktelefoon te maken. Naast het meeluisteren met de telefoon, kon hij ook op afstand meekijken met de camera op de smartphone en altijd zien waar de telefoon zich bevond. Lees ook: 15 beginnerstips voor Android.

Cerberus

Om de dief te blijven volgen, zelfs als deze de telefoon zou wissen, installeerde Anthony de anti-diefstal app Cerberus op zijn loktelefoon. Hij installeerde de app op het systeemgeheugen van de smartphone. Anders dan het gebruikersgeheugen, blijft het systeemgeheugen van een Android-smartphone onveranderd als de telefoon in kwestie wordt gewist. Alleen als er een wijziging in het besturingssysteem plaatsvindt, wordt de app door Android ‘betrapt’ en wordt deze gewist.

Met Cerberus kun je op afstand een telefoon volgen.

Dankzij Cerberus kon Anthony meekijken, meeluisteren en zelfs de telefoon besturen op het moment dat deze verbinding maakte met het internet. Anthony ontdekte dat de telefoon op Arabisch werd ingesteld en vervolgens heel Europa heeft doorgereisd. Als je meer wil weten over het avontuur van de loktelefoon van Anthony, nodigen we je uit om de hele documentaire te kijken.

0 Reactie(s) op: Wat gebeurt er met een gestolen smartphone?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.