Wat we kunnen verwachten van HBO Max

Door: Laura Kempenaar | 23 januari 2020 10:12

HBO Max
Nieuws

Volgend jaar krijgt de wereld er nog minimaal één streamingdienst bij, namelijk HBO Max. Er was al HBO Go (of HBO Now), maar HBO Max belooft net even meer te zijn. HBO, eigendom van WarnerMedia, heeft natuurlijk al een heleboel originele series. Denk aan The Sopranos, Boardwalk Empire en Game of Thrones. Dit is wat HBO Max als meerwaarde moet gaan bieden.

Wanneer de dienst live gaat, belooft WarnerMedia alvast directe toegang tot meer dan 10.000 uur aan content. Dat is waarschijnlijk een groot deel van wat je nu op HBO Go/Now kunt vinden, dus bekende HBO-content. Het is op dit moment overigens nog onbekend of de twee diensten naast elkaar blijven bestaan. Ze kosten namelijk wel hetzelfde: 14,99 dollar per maand. Bovendien krijgen klanten van het Amerikaanse AT&T die HBO Now hebben gratis HBO Max. Het lijkt er dus op dat het een dienst wordt bovenop Now.

Reclame kijken

Je betaalt voor de content, maar ook voor het niet hoeven kijken naar reclame. Er wordt gefluisterd dat HBO Max later zal worden uitgebreid met een goedkoper abonnement waarbij je wel reclames te zien krijgt.

Eén van de grote series die naar de nieuwe streamingdienst komen, dat is Friends. De reeks die in totaal uit 10 seizoenen bestaat wordt van Netflix afgehaald om vervolgens over een half jaar terug te keren op HBO Max. Hetzelfde geldt voor Big Bang Theory. Alle 12 seizoenen van die serie (en dat zijn 279 afleveringen) worden naar HBO Max gehaald en blijven daar tenminste vijf jaar staan.

De reboot van Doctor Who, gemaakt door de BBC, krijgt in ieder geval in Amerika de ruimte op HBO Max, want dat heeft de rechten tot de serie gekocht in dat land. Ook dat zijn alweer elf seizoenen, want de reboot van Dr Who ging in 2005 van start en loopt nu nog steeds. Er komen meer Britse series naar de dienst: The Office (de Britse voorloper van de Amerikaanse variant), Top Gear, The Honorable Woman en Luther.

HBO Max is ook voor kinderen. Zo komt Sesame Street, het Amerikaanse Sesamstraat, naar de dienst. Daarvan komen niet alle eerdere seizoenen online, want dat zijn er wel vijftig, maar het 51ste seizoen gaat wel op die streamingdienst lopen. Het loopt dan samen met een paar spin-offs van Big Bird en zijn vrienden. En een serie die voor kinderen lijkt, maar dat zeker niet is, komt ook naar de streamingdienst: de satirische cartoon South Park (alle 23 seizoenen).

Friends

HBO Max

Andere series die naar HBO Max komen zijn: Rick and Morty, Pretty Little Liars, West Wing, Fresh Prince of Bel-Air, Batwoman en Katy Keene. Daarnaast volgen er een heleboel films: films van Warner Bros, Cartoon Network, DC Comics en de Amerikaanse zender The CW bijvoorbeeld. Daar zitten grote titels bij, zoals The Lord of the Rings, de Matrix-trilogie en Batman-films. Speciaal voor liefhebbers van Japanse animatie is het complete aanbod aan Studio Ghibli-films beschikbaar: van Spirited Away tot Howl’s Moving Castle.

Dat is allemaal bekend en bestaande content, maar er komen ook originals. Die series en films zullen bekendstaan als Max Originals en er zijn al 31 series in de maak voor het eerste jaar van het kanaal: Dune-serie Dune: The Sisterhood, Japanse politieserie Tokyo Vice, de comedy The Flight Attendant, romcom Love Life, het post-apocalyptische Station Eleven, het sci-fi-achtige Made for Love, het immigratieverhaal Americanah, het Griekse mythologische Circe en sci-fi-serie Raised by Wolves.

Er zijn ook drie originele films aangekondigd, het op een boek gebaseerde UNpregnant, het drama Let Them All Talk en de comedy Superintelligence. Daarnaast komen er originele DC-comic-series, waaronder DMZ, DC Super Hero High, Strange Adventures en Green Lantern. Ook het tweede seizoen van het al gestarte Doom Patrol komt naar de streamingdienst. Het derde seizoen van de serie Search Party komt ook naar HBO’s nieuwe dienst.

Big Bird

Max Originals

Tot slot komen er series van het productiehuis van Ellen DeGeneres, twee films van Reese Witherspoon, een serie over Aids genaamd Boys en een paar reboots, waaronder Gossip Girl, The Boondocks, Grease, Adventure Time, Looney Tunes en de animatieserie Gremlins. Plus een paar shows zoals vogue-battles in Legendary, designerwedstrijd The Greatest Space en twee kindershows: Karma en Craftopedia. Er komen ook comedyspecials naar HBO Max, waaronder van Tracy Morgan, John Early, Rose Matafeo en Ahir Shah.

Verder is HBO Max als dienst ongeveer zo opgezet als Netflix: je maakt een eigen account en daarop krijg je aanraders op basis van wat je eerder keek. De streamingdienst gaat in Amerika online in mei 2020. Wanneer we het in Nederland kunnen verwachten, dat is nog onbekend.

0 Reactie(s) op: Wat we kunnen verwachten van HBO Max

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.