Wiko komt met serie nieuwe smartphones en gadgets

Door: Daan Doedens | 27 februari 2017 16:00

Nieuws

Smartphonemaker Wiko komt in 2017 met een serie nieuwe smartphones en wearables. Belangrijkste wapenfeit is de Wiko WIM, maar er is een hele familie meegekomen. Daarnaast brengt de Franse techbouwer een serie andere gadgets uit.

Wiko WIM

De WIM is de meest in het oog springende smartphone van Wiko die op MWC 2017 is aangekondigd. Net als zoveel andere Wiko-telefoons valt ook de WIM laag in het middensegment, met specs die doen denken aan duurdere modellen. Zo beschikt de WIM over een FullHD-Amoled-scherm van 5,5 inch en een dubbele camera. Ook de selfie-camera van 16MP mag er zijn.

De Wiko WIM ondersteunt snelladen: binnen een halfuur heb je 60% van de 3.200 mAh in de batterij gepompt. De WIM komt ook in een Lite-versie, dat in praktisch alle specs hetzelfde is, alleen een stukje kleiner - en goedkoper. Prijzen voor de WIM en WIM Lite zijn overigens nog niet bekend.

Upulse en Sunny MAX

Naast de WIMmen brengt Wiko ook de Upulse uit, een telefoon met eveneens een 5,5 inch-scherm, een goede camera en prima geluid. Of dat in de praktijk ook zo gaat blijken, hopen we tijdens MWC nog te kunnen testen. De Upulse komt ook in een Lite-variant, met een 5,2 inch-scherm.

En dan is er nog de Sunny MAX, een echt budgetmodel. Qua specs kan hij niet tippen aan de WIM en de Upulse, maar met een gebruikstijd van twee dagen (bij intensief gebruik) gaat hij wel een stuk langer mee. Prijzen voor de Upulse en de Sunny MAX zijn ook nog niet bekend.

Wearables

Naast smartphones maakt Wiko ook nog andere slimme apparaten, waar tijdens het Mobile World Congress ook weer een hoop nieuwelingen de revue van passeren. Er komen drie nieuwe versies van de WiMATE (de oude hebben we hier voor je getest), een fitnessbandje met hartslagmeter. Onder water kan hij niet, maar verder is de WiMATE een handig sportmaatje.

Je raadt het al: ook de WiMATE komt in een Lite-versie, die in tegenstelling tot de grote broer wél waterdicht is. De WiMATE Prima is de instapversie van de wearable. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Wiko met de WiSHAKE True Wireless een écht draadloze versie van zijn WiSHAKE Wireless-koptelefoon gemaakt.

0 Reactie(s) op: Wiko komt met serie nieuwe smartphones en gadgets

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.