'Windows 10 oktober-update kan spontaan bestanden verwijderen'

© CIDimport

'Windows 10 oktober-update kan spontaan bestanden verwijderen'

Geplaatst: 5 oktober 2018 - 07:57

Aangepast: 20 september 2022 - 07:55

Randolf Bouwma

Verschillende Windows 10-gebruikers die de oktober-update al hebben geïnstalleerd, merkten daarna dat persoonlijke bestanden op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Hoe dat komt is nog niet duidelijk en of ze de data ooit nog terugzien, is nog maar de vraag.

'Windows 10 oktober-update kan spontaan bestanden verwijderen'

De site MSPoweruser trekt daarover aan de bel, nadat er online meerdere klachten over opdoken - onder andere op Twitter, Reddit en het Microsoft-forum. Het gaat om de bestanden die te vinden zijn binnen de standaard Gebruikers-map op de C:/-schijf, dat wil zeggen Documenten, Afbeeldingen, Muziek, Downloads, et cetera. 

Een van de getroffen gebruikers meldt dat de update maar liefst 220 GB aan data heeft verwijderd, een collectie van 23 jaar aan bestanden. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en ik gebruik al sinds 1995 producten van Microsoft", schrijft diegene daarbij.

Backup

De omvang van het probleem is nog niet precies bekend, en ook Microsoft heeft nog niet gereageerd. Testers van het besturingssysteem (Insiders) zijn er wel al vaker tegenaan gelopen. Hoe het ook zij, het is aan te raden om voor de installatie van de Windows 10 oktober-update eerst een backup te maken van je bestanden, zeker wanneer ze zich in C:\Users\[Gebruikersnaam] bevinden. Inmiddels heeft Microsoft alle updatemogelijkheden van de nieuwste versie verwijderd.

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000